1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Gram altın fiyatı yeniden yükselişe geçti!
Gram altın fiyatı yeniden yükselişe geçti!

Gram altın fiyatı yeniden yükselişe geçti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu TL'ye özendirici adımlar sonrası düşüşe geçen altın fiyatları için son dakika gelişmeleri araştırılıyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu TL'ye özendirici adımlar sonrası düşüşe geçen altın fiyatları için son dakika gelişmeleri araştırılıyor. Dolar/TL haftanın son işlem gününde yeniden yükselişe geçti. Gram altın ise yeniden 800 TL sınırına geldi. Yatırımcılar ve piyasalar ekonomistlerden gelecek altın ve dolar tahmini için bekliyor. Peki “Altın ne kadar? Yükselir mi, düşer mi?
DOLAR FİYATI KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞTI
Piyasalardaki dalgalanmaların hala devam ettiğini ifade eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Fed FOMC tutanakları vardı. Bu tutanaklarda Fed’in 2022 yılında beklenenden önce faiz artırma olasılığından bahsedildi. Büyük ihtimalle Mart itibariyle bunu başlatabilir. Bu rapor açıklandıktan sonra piyasalarda dolar varlıklarında toparlanma, emtia fiyatlarında altının ons bazında be kripto para piyasasında düşüşler gördük. Ama dolar kuru 13,80 liraya doğru ataklar gösterdi. Bizim kırmızı çizgimiz 13,80 liraydı. Ama dolar burada kalıcı olursa 14 -14,50 bandı önemli. Ama bunun test edileceğini düşünmüyorum. Bugün önemli bir gün. Amerika’da tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. İstihdam verisinden sonra emtia ve dolar fiyatında aşağı veya yukarı yönlü kırılma göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI BİTİYOR MU?
“Gram altına yatırım yapacaklar ise 700 lira seviyesini ve altını beklemesi gerekiyor. Yani 800 lira üzerinde gram altın almayı tercih etmem” diyerek yatırımcıya önemli bir tavsiyede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Küresel piyasalarda 2022 karışık geçecek. En geç şubat ayı sonuna kadar alım noktasındaki beklentimi sonlandıracağım. Mart ayı itibariyle de yıl sonuna kadar beklemeyi düşünüyorum. Benim tahmin ve öngörüme göre 2022 yılının ilk çeyreğindeki alım fırsatları mart ayından sonra bir daha gelmeyecek. Uzun vadeli şekilde ve miktarları üzerine koyup arttırarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.