1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Gram altın fiyatları kırmızı çizginin altında
Gram altın fiyatları kırmızı çizginin altında

Gram altın fiyatları kırmızı çizginin altında

Uzmanlardan 1680 dolar uyarısı!

A+A-

Geçen hafta 1039 TL'yi aşan gram altın fiyatı ciddi oranda düştü. Kapalı Çarşı'da gram altının fiyatı 11 Ekim Salı günü 994 TL ile güne başladı. Gram altında son bir haftada yaşanan kayıp 46TL'yi bulmuş oldu. Uzmanlardan ise dikkat çeken bir uyarı geldi.

Altın yatırımcılarını üzen gelişmeler yaşanıyor. Altın fiyatlarındaki kan kaybı tüm hızıyla sürüyor. Geçen hafta ons tarafında yaşanan ciddi yükseliş ile gram altın fiyatı 1039 TL'ye kadar yükselmişti. Bugün (11 Ekim 2022) Salı günü altın fiyatlarının ciddi şekilde düştüğü görüldü. Kapalı Çarşı'da gram altının fiyatı 994 TL'den işlem görüyor.

Kapalı Çarşıda gram altının fiyatı 994 TL'ye kadar düştü. Gram altın 4 Ekim günü 1039 TL ile rekor bir seviyeyi görmüştü. Güne (11 Ekim Salı) 994 TL ile başlayan gram altında böylelikle 46 TL kayıp yaşanmış oldu.

Geçtiğimiz hafta ani bir yükselişle başlayarak 1735 dolara kadar yükselen altının onsu Fed'den gelen faiz sinyalleriyle güç kaybetmeye başladı. Fed'in agresif faiz artışlarına devam edeceği yönündeki beklentilerle altının ons yeni haftada 1700 doların altına sarkarak 1660 dolara kadar geriledi. Bu rakamlar da altının gram tarafını ciddi oranda etkiledi. Uzmanlar 1680 dolar sınırının kırmızı çizgi olduğu, bu sınırın altına sarkması durumunda 1650 doları görebileceği uyarısında bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.