1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. HÂKİMİYETİN MİLLETE TESCİLİ, KÜÇÜKLERİN TOYU: 23 NİSAN
HÂKİMİYETİN MİLLETE TESCİLİ, KÜÇÜKLERİN TOYU: 23 NİSAN

HÂKİMİYETİN MİLLETE TESCİLİ, KÜÇÜKLERİN TOYU: 23 NİSAN

MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı mesajı

A+A-

23 Nisan, yok olmaya yüz tutmuş, küllenmeye terk edilmiş ama küllerinden doğmasını bilmiş, milli karar ve duruşun, milli beka ile perçinlendiği ve kurumsallaştığı kuvvetleri sinesinde barındıran Ulu önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadim milletimize en büyük hediyesi olan egemenliğin millete devrini gerçekleştiren kurum Büyük Millet Meclisi’nin miladıdır.

Hakimiyetin millete ait olduğunun deklarasyonu olan 23 Nisan’ı, büyük millet meclisinin kurulmasının yanında bu anlamlı güne tüm dünya çocuklarını dahil ve armağan etme hamlesi ancak büyük bir deha ürünüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize bıraktığı mirasın farkında olarak, özellikle mazlum çocuklar ve dünya çocuklarının insan olmanın onuruna yakışır bir şekilde yaşabilmeleri mücadelemiz sürmektedir. Bunu dünyanın en büyük gençlik hareketi Ülkü Ocaklarımız sayesinde gerçekleştirmekteyiz.

Milliyetçi Hareket Partisi, milli miraslarımızın bilincinde ve mazlum milletlerin reçetesi olduğu farkında mücadele şevkindedir. Milli mirasları istismar etmek, bunları kendinin murisi gören, bazı karanlık hesap peşinde olan çevrelerin azimli mücadelesi takibimizdedir.

Bu minvalde, birtakım odaklar, bugününde anlam ve önemine binaen siyasetleri doğrultusunda bugünü istismar etmek için, Türk milletinin varlığına düşman odaklarla aynı masada Anayasa ve güçlendirilmiş parlamenter çığırtkanlığı üzerinden milletimiz üzerinde senaryolar kurmaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi, tüm bu oyunların farkında ve karşısındadır. Aziz milletimizi kısır tartışmalar içine sokarak, terakkisini durdurmak isteyenlere, Türk’ün sert tokatını yeri ve zamanı geldiğinde atacaktır.

Şükürler olsun ki, salgının yok olma derecesine geldiği bu zaman diliminde, milli bayramlar ruhuna ve aslına uygun bir şekilde kutlanmaktadır. Yine şükürler olsun ki, bize Ramazan ile 23 Nisan’ı yani iki bayramı bir arada yaşatan yüce Allah’a.

Bu düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. yılını kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.          

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.