1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. HALAÇOĞLU VE FEYZİOĞLU EREĞLİ’DE
HALAÇOĞLU VE FEYZİOĞLU EREĞLİ’DE

HALAÇOĞLU VE FEYZİOĞLU EREĞLİ’DE

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katıldığı “Referandum ve Anayasa Değişikliği” hakkında düzenlenen toplantı, Halaçoğlu ve Feyzioğlu’nun katılımıyla Ereğli’de gerçekleşti.

A+A-

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun katıldığı “Referandum ve Anayasa Değişikliği” hakkında düzenlenen toplantı, Halaçoğlu ve Feyzioğlu’nun katılımıyla Ereğli’de gerçekleşti.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen toplantı, Ereğli de Site Düğün Salonunda yapıldı. Toplantı ’da MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu “Referandum ve Anayasa Değişikliği” hakkında şunları ifade etti;

“Bugün Anayasa da yeni ortaya çıkarılan maddelere baktığımız zaman hangi sebeple çıkarıldığını anlamak mümkün değil!

Zira sizlere EVET denmesini isteyenler bunun neden EVET denmesi gerektiğini izah edememektedirler. Sadece şunu söylüyorlar ülkenin gelişmesi, birlik ve beraberliği, istikrarın gelmesi ve Türkiye’nin Türk milletinin beka sorunun ortadan kaldırılması gibi bir şekilde ifade ediyorlar bakınız bu anayasa maddelerinin hiç birinde bunlarla ilgili hüküm yoktur. Şunu ifade etmek istiyorum eğer Tük milletinin birlik ve beraberliğini savunuyorsanız o zaman milli değerlerinize sahip olacaksınız çıkıp da Çanakkale geçilmez diyenlere bundan sonra Çanakkale geçilir demeyeceksiniz. Yine mademki Türk milletinin birlik ve beraberliğini savunuyorsunuz. “Ne Mutlu Türküm” diyenleri horlamayacaksınız. Türk Milletin birlik ve beraberliğini savunuyorsanız bana Türklükle gelmeyin demeyeceksiniz. Mademki Türkiye’nin Beka sorunu var 14 yıldır ne yapıyordunuz? Neresinden tutarsanız tutun söylediklerini karşılayacak madde yoktur içinde” dedi.

Akabinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise şunlara değindi;

“Kuva-i Milliye ruhunun yeniden şahlanışına tanık oluyoruz. O kadar önemli ki bu her siyasi düşünceden her dünya görüşünden önce vatan önce Türk milleti diyen milyonlarca insan bütün siyasi kaygıları bir kenara bırakıp kol kola girmiş omuz omuza yürümeye başlamış bu bir Müjde bu geleceğin aydınlık olduğunun işareti” diyen Feyzioğlu şunları da dile getirdi;
“Oylanacak sistem ile Cumhurbaşkanı'nın Meclis ve Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenemeyeceğini ileri süren Feyzioğlu, "Mevcut parlamenter sistemin devamı gibi takdim etmek yanlış. Bu anayasa değişikliğinde demokratik başkanlık sistemi ile parlamenter sistemi karşılaştırmıyoruz. 'Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi' diye takdim edilen ancak bir nevi başkanlık sistemi olan bu düzenleme, demokratik başkanlık sistemi değil. Bir başkanlık sistemi doğru ama demokratik başkanlık sistemi değildir. Başkanlık sisteminin ana fikri yürütme organına oldukça geniş yetkiler verip, bunu Meclis ve yargı eliyle denetlemeye dayanıyor." diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.