1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Halil Ercan; “Emeğiyle Alın Teriyle Çalışan, Üreten Herkesin Bayramı Kutlu Olsun”
Halil Ercan; “Emeğiyle Alın Teriyle Çalışan, Üreten Herkesin Bayramı Kutlu Olsun”

Halil Ercan; “Emeğiyle Alın Teriyle Çalışan, Üreten Herkesin Bayramı Kutlu Olsun”

CHP’nin 28’inci dönem Konya Milletvekili Adayı Halil Ercan, 1 Mayıs dolayısıyla Sümerbank önünde düzenlediği basın açıklamasında emeğiyle alın teriyle çalışan, üreten herkesin bayramını kutladı. 

A+A-

CHP’nin 28’inci dönem Konya Milletvekili Adayı Halil Ercan, 1 Mayıs dolayısıyla Sümerbank önünde düzenlediği basın açıklamasında emeğiyle alın teriyle çalışan, üreten herkesin bayramını kutladı. 
Ereğli’nin sevilen iş insanı ve CHP’nin 28’inci dönem Konya Milletvekili Adayı Halil Ercan, 1 Mayıs dolayısıyla Ereğli’nin en büyük istihdam alanı olan ve sonradan özelleştirilerek işçi kıyımlarının yaşandığı Sümerbank fabrikası önünde basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen açıklama Millet İttifakı İlçe Yönetimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan basın açıklaması CHP’nin 28’inci dönem Konya Milletvekili Adayı Halil Ercan’ın konuşmaları ile devam etti. 
“EMEĞİYLE ALIN TERİYLE ÇALIŞAN, ÜRETEN HERKESİN BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Konuşmasına 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayarak başlayan Ercan; “Bugün 1 Mayıs, en yüce değer olan emeğin ve emekçinin uluslararası bayramı. 1890’lardan bu yana emekçilerin kutladığı uluslararası bir bayram. İşte çevremizde gördüğünüz neredeyse her şey insan emeğinin ürünü. Bu değerlere hayranlık duymamak saygı duymamak, örnek almamak mümkün mü? Emeğiyle alın teriyle çalışan, üreten herkesin bayramı. Hepimize kutlu olsun” diye konuştu. 
“EREĞLİ’DE YİNE ÖZGÜR, EŞİT VE BARIŞ İÇİNDE BAYRAMLARIMIZI KUTLAYACAĞIZ”
Türkiye’de yasaklanan ve kısıtlanan bayramlara da vurgu yapan Ercan; “Sabah 06:00 da işçi arkadaşlarımızı Adana’daki 1 Mayıs kutlamalarına yolcu ettik. Gönül isterdi ki geçmişte olduğu gibi sadece 1 Mayısları değil, 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları da birlik beraberlik içinde neşe ile coşku ile kutlayalım. Ama az kaldı. Sana söz Ereğli yine özgür, eşit ve barış içinde bayramlarımızı kutlayacağız. Sana söz” şeklinde konuştu. 
“SÜMERBANK EREĞLİ’NİN DEĞERİDİR”
Konuşmalarında Sümerbank fabrikası hakkında da önemli açıklamalar yapan Ercan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu anda hepimiz Ereğli’miz ve Türkiye’miz için çok önemli, çok tarihi çok özel bir mekanda 1 Mayıs Bayramını kutlamak için toplandık. 1934 yılında Bozkırın ortasında, ortaçağ koşullarında kalmış küçücük bir kasabaya, teknolojinin olmadığı bir zamanda tamamen insan emeği ve gücüyle el arabalarıyla, kazma kürekle yapılmış dev bir fabrika. İnternette inşaatın fotoğraflarını görünce duygulanmamak elde değil. Sonra memur evleri, bekar lojmanları, yazlık sineması, spor tesisleri, okulu, hastanesi, işçi evleri ve işletmede kaldığı yarım asır üzerindeki zamanda bu şehre kattığı saymakla bitmeyecek değerlerle Sümerbank ve önünde bulunduğumuz 3 büyük insan bu şehre bu fabrikayı, bu zenginlik kaynağını, uygarlaşma okulunu hediye etmişler. Ereğli’ye işçi kültürü hakim olmuş. Bizler bu nedenle emeğin ve emekçinin değerini, sanayinin, üretimin önemini bilen bir geleneğin temsilcileriyiz. Bu anlayış sadece Ereğli’ye değil tüm ülkemize aynı anlayışla hizmet etmiş. İşte biz bu insanların izinde yürüyoruz. Bizim derdimiz tek bir çocuğumuzun yatağa aç girmemesi, bizim derdimiz fakirlere yardım etmek değil, fakirliği ortadan kaldırmak. Evet 30 yıldır sata sata bitiremedikleri, bu tesisler hala birçok insanımızın evine ekmek girmesine sebep olmaya devam ediyor. İşte iktidarımızda satan değil inşa eden istihdam eden geçmişten gelen anlayışımızı devam ettireceğiz. 14 Mayıs akşamı ikinci baharı yaşayıp, 13’üncü Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak her şey çok güzel olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.