1. HABERLER

  2. SEYDİŞEHİR

  3. Halil Ercan'dan Açıklama
Halil Ercan'dan Açıklama

Halil Ercan'dan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisinde Ereğli belediye başkanlığına adaylığı için adı geçen Halil Ercan'dan basın açıklaması

A+A-

İş İnsanı, Ercan Yaptığı Açıklamada Şöyle Söyledi;

Çok değerli Ereğli halkım;  hepinizin bildiği gibi Türkiye’nin dönüm noktası olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve milletvekilliği genel seçimlerinde partimizin 5. sıra Konya milletvekili adayı olarak görev aldım. Ancak seçmenimizden parlamentoda temsil edebilme yeterliğinde oy alamadık. Yerel yönetim seçimleri ile ilgili Parti Genel Merkezimizin almış olduğu karar ile 5 Aralık’a kadar aday olmak isteyenlerin müracaat etmeleri istendi. Kamuoyundan adıma belediye başkanlığı için önemli bir destek olduğunu bilsem de siyasete bakış açımdan dolayı daha önce milletvekili adayı olup şimdi de belediye başkanlığına aday olmanın doğru olmayacağını düşündüm ve müracaat etmedim. Siyasette bugüne kadar edindiğim tecrübelerim, gördüklerim, yaşadıklarım her seçimde her göreve aday olmanın eleştiri konusu olduğunu öğretti.  Bundan dolayı da adaylık müracaatında bulunmadım. Türkiye’nin umudu partimize Ereğli’de fazla sayıda aday adayı arkadaşımızın müracaatının olacağını düşünerek onların içerisinden değerlendirme yapılmasının  daha doğru olabileceğini düşündüm. Aday adaylık müracaatının resmi bir karşılığı olmadığından dolayı da eğer ihtiyaç duyulursa,  partim ne görev verirse de bunu onurlu bir şekilde yapacağımı her zaman söyledim. Süreç içerisinde fazla sayıda müracaat olacağını düşünsem de ne yazık ki bir arkadaşımız aday adaylık müracaatında bulundu. Kamuoyunda  aday olmam durumunda daha fazla oy alabileceğimi, hatta seçimi bu süreçte kazanabileceğimizi, benim adımın bu noktada daha doğru olduğunu düşünen bir çok partilimiz ve partili olmayan Ereğlili hemşerilerimiz benden aday olmamı istediler. Bu talebe  parti genel merkezimiz de duyarsız kalmayıp beni geçtiğimiz günlerde genel merkezimize davet ettiler. Genel merkez yöneticilerimiz, şahsımın kamuoyundan destek aldığını ve benimle daha fazla oy alınabileceğini düşündüklerini ifade ettiler. Ben de partimiz  görev verirse bu görevden kaçmayacağımı, partimizi en iyi şekilde Ereğli'de  temsil edeceğimi ifade ettim.

 Sayın İlçe Başkanımızın Ereğli’de kamuoyunda yapmış olduğu araştırmaları ve çalışmayı genel merkezimize aktararak bir tek aday adaylık müracaatını yapan arkadaşımızın üzerinde durması ve bu arkadaşımızın seçimi kesin kazanabilecek kapasiteye sahip olduğunu Genel Başkanımıza ve parti yöneticilerimize bildirmesi üzerine de 26 Ocak günüde MYK’mız  ve Parti Meclisimizin Sayın Umut Akpınar’ın adaylığını kesinleştirdiler. 

Partimize ve Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.  Şahsıma destek veren ve ismimin Belediye Başkanlığı’nda daha fazla oy alabileceğine inanan partili partisiz  tüm hemşerilerime canı yürekten teşekkür ederim sevgiler ve saygılar sunarım. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.