1. HABERLER

  2. Halil ETYEMEZ Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ile Birlikte Açılış Törenine Katıldı

Halil ETYEMEZ Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ile Birlikte Açılış Törenine Katıldı

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ile Birlikte  Konya'da Toplu Açılış Törenine Katıldı.Konya Büyükşehir Belediyesi...

A+A-

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ile Birlikte  Konya'da Toplu Açılış Törenine Katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl 17 Aralık’ta Şeb-i Arus törenleri ve Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilen toplu açılışlarla 2 bayramı birlikte yaşadıklarını söyledi.

Toplu açılış töreninde toplam 613 milyon lira tutarındaki yatırımlarının açılışının yapılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Spor ve Kongre Merkezi’nin talimatını geçtiğimiz yıl 16 Aralık’ta Sayın Başbakanımız vermişti. Bir yıl sonra bu salonda muhteşem bir ortamda 12 bin hemşehrimizle birlikte hem salonun, hem de Konya’mıza kazandırılan eserlerin açılışını yapıyoruz” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol, Konyalıların yaklaşık 800 yıldır ev sahipliği yapmak ve manevi mirasçısı olmakla şeref duydukları Şeb-i Arus’un son 10 yıldır büyük hizmetler ve eserlerle vuslatın vesilesi olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bir millet, bir ülke yükseliyorsa onun şehirlerinin, özellikle de merkez şehirlerinin o kaderin bir parçası olarak yükseleceğini belirterek, Konya’nın da Türkiye’nin yükselişi ile birlikte tüm dünyada tanındığını dile getirdi. Davutoğlu, Konya’nın geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yolların, ilmin, ticaretin, enerjinin akış merkezi olacağını söyledi.

KONYA YOLUMUZU AYDINLATAN KUTUP YILDIZI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Konya’nın kendisi, hükümet ve parti nezdinde çok müstesna bir yeri olduğunu belirterek, Konya’nın rehberleri olduğunu ve bu yolculukta yollarını aydınlattığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, “Konya, en zor zamanlarda, en sıkıntılı dönemlerde bize yol gösteren kutup yıldızı oldu. Pınarhisar Cezaevinden bu yana ne zaman başımız dara düşse, ne zaman bir sorun olsa Konya’nın hayır dualarını, desteğini her zaman yanımızda, yüreğimizde hissettik. Mevlana şehri Konya’ya 11 yıldır mahcup olmadık, mahcubiyet yaşatmadık. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız. Birileri istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Hiçbir tehdite boyun eğmeyeceğiz. Arkasına medyanın, sermayenin gücünü, Türkiye içinde ve dışında karanlık çevreleri alanlar Türkiye’nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye, üzerinde operasyon yapılacak bir ülke değildir. Konya’dan tekrar ediyorum; Türkiye’de artık söz de, karar da, yetki de milletindir. Biz Konya’ya ve 81 vilayete de başımız dik gidiyoruz. Bundan sonra da Mevlana’nın, Alaaddin Keykubat’ın, Kılıçarslan’ın huzuruna başımız dik, alnımız ak çıkacağız” dedi.

Dün Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nietoile ile bir araya geldiklerini ve Hazreti Mevlana’dan bahsettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanı’na İspanyolca Mesnevi hediye ettiklerini dile getirdi.

21. YÜZYIL TÜRKİYENİN YÜZYILI OLACAK

Konuşmasında, Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de mazlumun yanında olduklarını, Mevlana’nın sevgi, dostluk, kardeşlik mesajlarını tüm dünyaya taşımaya devam edeceklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, barış ve huzur havasının Türkiye’yi çok daha yüksek seviyelere taşıyacağını, Türkiye’nin zincirlerinden kurtulmuş bir şekilde 2023 hedefine doğru ilerleyeceğini söyledi. 21. yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, bunu engellemeye çalışanlar olacağını ama milletin ülkesine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkarak bu kutlu yürüyüşü tamamına erdireceğini ifade etti.

BAŞKAN AKYÜREK’E TEŞEKKÜR

Konuşmasında, 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’ni Konya’ya kazandıran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “Konya’ya böyle güzel bir spor salonu yapıldı. Bundan sonra burada Şeb-i Arus törenlerini de yapabiliriz. Büyükşehir Belediyemiz 151 milyon liralık yatırımı tamamladı, şehrimize kazandırdı. Bakanlıklarımızın, TOKİ’nin ve ilçe belediyelerimizin toplamda 613 milyon lira tutarındaki 115 yatırımının Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KONYA’YA 11 YILDA 18,5 MİLYAR LİRA

Konya’ya 11 yılda 18,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını, 840 yataklı Şehir Hastanesi’ne yakın zamanda başlayacaklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “En çok mutlu olduğum eserlerden birisi Ankara-Konya arası hızlı tren. Diğeri de Konya-Eskişehir arası hızlı tren. Konya, raylı sistemde her geçen gün daha ileri gidiyor. Çevre yolu ile ilgili çalışmalar da yürüyor. Konya’yı yüksek hızlı trenle İstanbul’a bağlayacağız. Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı Ocak ayı itibariyle bitecek. O zaman Konya’dan İstanbul’a kadar yüksek hızlı trenle gidilebilecek. Bursa, İzmir, Edirne, Sivas hatları da bittiğinde Konya kadim başkentlerimizde Büyükşehirlerimizde hızlı tren aracılığıyla kucaklaşmış olacak.”

BÜYÜKŞEHİR EN ÜCRA KÖŞELERE BİLE HİZMET GÖTÜRECEK

Konuşmasında Yeni Büyükşehir Yasası’na da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “30 Mart Türkiye için bir milat olacaktır. 30 Büyükşehir demek Türkiye nüfusunun yüzde 75’i demek. 30 Mart’tan itibaren Konya’da en ücra yerleşim birimlerine kadar hizmet Büyükşehir’den gelecek. KOSKİ, en ücra köşedeki köylü vatandaşımızı foseptik çukurundan kurtaracak. Bu bir hizmet bütünlüğüdür. Konya Büyükşehir’in ödeneği de artıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız tecrübesiyle, becerisiyle, hizmet anlayışı ile Konya’mızı çok daha ileri taşıyacak” dedi.

115 YATIRIMIN AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi’nin 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi ile birlikte 151 milyon lira değerindeki eserleriyle birlikte bakanlıkların, ilçe belediyelerinin ve TOKİ’nin 613 milyon lira değerindeki 115 eserinin açılışı yapıldı. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Milletvekilleri, ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ, MEB Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat MERCAN, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.