1. HABERLER

  2. Halil ETYEMEZ, Hak iş’in 38. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine Katıldı.

Halil ETYEMEZ, Hak iş’in 38. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine Katıldı.

HAK-İŞ’in 38. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri, 22 Ekim 2013 tarihinde, II. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni ile başladı. Törene, Başbakan Yardımcısı...

A+A-

HAK-İŞ’in 38. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri, 22 Ekim 2013 tarihinde, II. Kısa Film Yarışması Ödül Töreni ile başladı. Törene, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, AK Parti Manisa Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esin başta olmak üzere, çok sayıda Milletvekili, Sivil Toplum Örgütü Temsilcisi, Bürokrat, Akademisyen ve HAK-İŞ Teşkilatının yoğun katılım gösterdi.

etyemezBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hak-İş’in 38. Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerinde yaptığı konuşmada HAK-İŞ’in kuruluş amacıyla ülkesini, milletini, bayrağını, toprağını seven, insanına, çalışanlarına, emek sahiplerine, alınteri dökenlere daha çok haklar temin etmeye çalışan bir konfederasyonu olduğunu söyledi. Konderasyonumuz HAK-İŞ’in kuruluşundan bu yana yaptığı çalışmaları takdir eden, avukatlık hayatının en az 10 yılını HAK-İŞ’e bağlı sendikalarda hukuk müşaviri olarak geçirmiş birisi olarak HAK-İŞ’i çok sevdiğini, beğendiğini dile getirdi. HAK-İŞ’te mücadele yıllarında çok seviyeli çalışmalar yapıldığını anlatan Arınç, Türkiye’nin her yerinde sendikalaşma, üye kaydı, yetki alma mücadelelerinin büyük bir sabırla verildiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışma hayatının dinamik bir hayat olduğuna inandığını belirterek, bu dinamik hayatın sorunlarının da zamanı geçmeden çözülmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Sorunların çözülmemesi halinden bundan hem işverenin hem de işçinin zararlı çıkacağını ifade eden Çelik, bu sorunlardan ilkinin taşeron işçilik, diğerinin ise kıdem tazminatı olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.