1. HABERLER

  2. Halil Etyemez Öğretmenler Gününü Kutladı

Halil Etyemez Öğretmenler Gününü Kutladı

Dünyanın en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en çok...

A+A-

Dünyanın en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en çok değer verilen görev olmuştur. Öğretmenler toplum ve Medeniyet inşaasında çok önemli yere sahiptirler.  Medeniyetimizde de öğretmenlik mesleğine ve öğretme işine ayrı bir değer verilmektedir.

Nurettin TOPÇU’nun da belirttiği gibi ‘Muallimlerin en mukaddes görevi medeniyet kurucu bir nesil yetiştirmeleridir.’ Öğretmenler sadece bir memur değildir; belki genç ruhları kendilerine has düşüncelerle bir örs üzerinde döverek işleyen birer demircidirler.

Medeniyetler öğretmenlerle kuruldu. Çin dünyasının kurucular hâkimlerdi. Mezopotamya medeniyetinin ilk sahipleri pateslerdi. Büyük Yunan medeniyeti; meydanlarda, pazarlarda gençlere öğretmenlik yapan feylesofların eseri olmuştur. İslam, medreselerinin çatısı altında üç kıtaya hükmetti. Rönesans, üstatların yükseltildiği devirdir. Alman birliğinin kuruluşunda öğretmenlerin ön planda rolü olduğunu biliyoruz. İstiklal savaşımızda, cepheye sırtında gülle taşıyan köylü kadın kadar istilanın acısını damarlara aşılayan öğretmenin rolü büyük olmuştur. Peygamber Efendimiz ilk öğretmendi. Öğreten o, inandıran o, yürüyen o idi. Devlet ve okul işlerini birleştirmiş, devleti okul haline getirmişti. Orhan’ı yetiştiren Fatihi cihanda harika bir manevi olgunluğa sahip kılan da öğretmenlerdir.

Öğretmenler geçmişimizin olduğu gibi geleceğimizin de en önemli unsurlarıdır. Dünyada daha fazla sözü geçen, büyük bir güç olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizin geleceği için öğretmenlerimizin önemi çok büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin ve Medeniyetimizin teminatı olan çocuklarımızı başarıyla ve milletimize yakışır bir şekilde eğiten ve hazırlayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.

Halil ETYEMEZ

ÇSGB Bakan Yardımcısı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.