1. HABERLER

  2. HALKAPINAR

  3. Halkapınar, ‘’Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak tesisleri hizmete açıldı
Halkapınar, ‘’Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak tesisleri hizmete açıldı

Halkapınar, ‘’Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak tesisleri hizmete açıldı

Konya’nın Halkapınar Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ‘’Saybaş Şehit Yüzbaşı Ercan Solak tesisleri gerçekleştirilen görkemli törenle hizmete açıldı.

A+A-

Halkapınar’a ve bölgeye hareket katacak olan ‘’Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak tesisleri açıldı. Halkapınar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Muhteşem doğal manzarası ve güzel dizaynı ile hizmete açılan tesis’in açılışına, Şehit Yüzbaşı Ercan Solak’ın babası İbrahim Solak ve annesi, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz, MHP Halkapınar İlçe Başkanı Ali İhsan Üser, çevre ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal konuşmasında sözlerine şu ifadelerle başladı. Biliyorsunuz ki Pandemi nedeniyle açılışımızı ertelemiştik. Gelinen süreçte önce Sağlık Bakanımızın ve devletimizin çabalarıyla aşılamada önemli kademe sağlamıştır. Buna bağlı olarak 1 Temmuz normalleşme kararlarıyla kısıtlamaların birçoğu geride bırakılmıştır. Kısıtlamaların kalkmasıyla beraber 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladığımız ‘’Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak tesislerimizin’’ açılışını siz değerli misafirlerimiz ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Öncelikle açtığımız tesise şehidimizin ismini vermenin bana nasip olduğu için gurur ve onur duyuyorum. Nur içinde yatsın inşallah, Halkapınar doğası, tarihi açısından İç Anadolu’muzun ve ülkemizin güzide bir ilçesidir ifadelerinde bulundu. Özellikle İvriz insanlarımızın nefes aldığı doğa harikası bir yerdir. Bu güzide ilçemize hizmet ettiğimiz için gururlu ve onurluyum. Halkapınar’ımıza hizmet etmek için ne gerekiyorsa çabalıyoruz. Bu anlamda toplam 10 bin metre kare alana kurduğumuz, içerisine çocuk oyun grupları, yürüyüş alanları, kafe ve ailelerimize sunabileceğimiz kamelyaların bulunduğu ve açılışı için burada bulunduğumuz, ‘’Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak tesislerinin’’ açılışını gerçekleştireceğiz inşallah diye konuştu.

 Bakkal konuşmasında yapmış olduğu hizmetleri ise şu sözlerle sürdürdü,  Ekmek fırınımızı düzenleyerek ve yanına ek bir bina daha yaparak Halkapınar’ımıza Halk Ekmek Fabrikası kazandırdık. 17 Mahallemize tüm evlere tek tek gidecek ekmek üretimi yapıyoruz. 170 konutlu 3’üncü etap TOKİ konutlarının çalışmaları başlamıştır. İstikrarı sağlamak için Belediyemize ait olan taşınmazları kullanarak özel bir işletme olan Gofret fabrikasını Halkapınar’ımıza kazandırdık dedi.

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan da şehre kazandırılan tesis için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’da konuşmasında; MHP Konya Milletvekili Esin Kara’dan rica da bulunarak Ereğli’nin vilayet olması için destek istedi. Başkan Oprukçu, Pandemi şartlarından sonra böyle bir tesisin açılışında bulunmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Oprukçu,  Nice zamandır öteden beri Saybaşı tesislerinin kurulmasını bekleriz. Bu Milliyetçi Hareket Partili bir başkana nasip oldu. Kendisiyle gurur duyabilir. Bizde onunla gurur duyuyoruz. Ayrıca şehidimizin adını vermesi de ayrı bir mutluluk ayrı bir gurur. Bizi analarımız bu ülkeye kurban olalım diye zaten doğurmadı mı?.. Bizde kurban oluyoruz. İnşallah terör belası da bitecek. Sayın başkanım üretken belediyecilik anlayışıyla, sabırla, onurla hizmet etmeye üretmeye devam edeceğiz. Her türlü olumsuzluğa zorluğa rağmen üretmeye ve hizmet etmeye devam edecek Milliyetçi Hareket Partili belediyeler, Ereğli’de artık vilayet olsun. 1952 yılından itibaren devam eden hasretlik bitsin artık. Biz yine Konyalı hemşerilerimizden uzak kalmayacağız, ifadelerinde bulundu.

Ereğli Kaymakam Edip Çakıcı’da yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi, Bir şehrin gelişmişliğinde sosyal tesislerde önemli, Sadece ekonomik gelişmişlik yetmiyor, Alt yapı yapmak yetmiyor, Sosyal tesislerde çok önemlidir. Halkapınar da zaten İvriz diye güzel bir yerimiz vardı. Şimdi burası da var artık. Tabi burası sadece Halkapınar’a hizmet etmiyor. En yakın yer Ereğli, Ereğlili hemşerilerimiz de buradan yararlanacak. Hatta ve hatta Adana’dan ve Mersin’den de hemşerilerimiz buralara gelecektir. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Böyle bir yeri Halkapınar’a kazandırdığı için. Ayrıca şehidimizin isminin verilmesi de çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ifadelerinde bulundu.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara da konuşmasında şu ifadelere yer verdi. İvriz’in tanıtımı ve Ereğli için üzerine düşen her şeyi yapacağım dedi. Bu güzel günde aranıza olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizi çok özlemişim, Gezerken gözlerinize bakmayı, sizlere el teması ile dokunmayı çok özledim. Allah’ım inşallah pandeminin de en kısa sürede bitmesini sizlerle gezmeyi nasip eylesin ifadelerinde bulundu. Kara, Ben Halkapınar’ı çok seviyorum. Özellikle İvriz tanıtımıyla şehre katkı sağlayabilir. Maalesef ki, çok fazla tanınmıyor. Bende sizlere şunun sözünü veriyorum. İvriz’in tanıtımı için Konya vekili olarak bana düşen ne varsa elimden geleni yapmak istiyorum. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak yüzüncü yılımızda 100 vilayet projemiz var. Tabi ki, Ereğli Türkiye içerisinde 100 ilden 1’i olmayı kesinlikle hak ediyor. Bizde bu konuda desteğimizi her zaman vermeye devam ediyoruz dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Yüzbaşı Ercan Solak’ın anne ve babasına Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal tarafından plaket takdim edildi. Şehidin babası İbrahim Solak’da oğlunun ismin böyle bir tesiste yaşatıldığı için Halkapınar Belediye Başkanı mehmet Bakkal’a teşekkür etti.

Plaket takdiminin ardından ‘’Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak Tesislerinin’’ açılışı protokol üyelerinin kurdele kesimiyle ile gerçekleşti.

SOSYAL TESİSLERİNE ÖZEL HALK KONSERİ DÜZENLENDİ

Halk müziği sanatçılarından Hüseyin Kağıt, Selçuk Bıyık ve hemşerimiz Konyalı Eda’nın da katılımlarıyla halk konseri düzenlendi.

Saybaşı Şehit Yüzbaşı Ercan Solak Sosyal Tesisleri’nin açılışının gerçekleştirilmesinin ardından, Halkapınar’da konser coşkusu yaşandı.

Halkapınar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konserde ilk sahneye çıkan isim Konyalı Eda oldu. Konyalı Eda şarkılarıyla konser alanını dolduran kalabalığı coşku dolu dakikalar yaşattı..Konyalı Eda’nın hareketli şarkıları ile eğlenen vatandaşlar, unutulmaz bir gece yaşadı.

Konserin ardından, Konyalı Eda’ya Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra sahne alan Hüseyin Kağıt da konsere katılan davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Kağıt’ın şarkıları ile eğlendiler.

Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Kağıt sahneye çağırdığı Başkan Bakkal ile birlikte oynayarak o coşkuya eşlik etti.

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal Hüseyin Kağıt’ın konserinin sona ermesinin ardından Kağıt’a plaket takdim edildi.

Halkapınar’a ve bölgemize hayırlı olsun emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.