1. HABERLER

  2. HALKAPINAR

  3. Halkapınar'da Yağan 'Kar' İvriz Baraj Gölüne Taşındı
Halkapınar'da Yağan 'Kar' İvriz Baraj Gölüne Taşındı

Halkapınar'da Yağan 'Kar' İvriz Baraj Gölüne Taşındı

HALKAPINAR BELEDİYESİ KARLA MÜCADELEDE TAM NOT ALDI

A+A-

Konya’nın Halkapınar İlçesinde ve bölgede etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle belediye ekiplerinin karla mücadelesi vatandaştan tam not aldı.

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal ilçede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ekiplerine verdiği talimatla çalışmalarda bizzat ekiplerle birlikte sahada olan Başkan Bakkal yoğun kar yağışına rağmen çalışmalarıyla ilçe halkını mağdur etmediği görüldü. Belediyesi ekiplerinin karla mücadelesi ise vatandaşlardan tam not aldı.

Halkapınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak oluşturulan ’Kar Timleri’ ilçeye ilk kar tanesi düştüğü andan itibaren teyakkuza geçti. Bütün yurtta olduğu gibi bölgede ve Halkapınar’da hafta ortasında başlayan ve hafta sonu da süren kar yağışı ve soğuk havanın en çok etkili olduğu ilçelerden biri oldu. Hava sıcaklığının sürekli eksilere düştüğü ilçede, dondurucu soğuğa karşın 7/24 görev yapan Halkapınar Belediyesi karla mücadele ekipleri ilçe genelindeki tüm cadde ve ara sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Kar Timleri, Toros dağlarının yamaçlarında bulunan ve ilçe merkezine en uzak mahallelere varıncaya kadar ilçenin her noktasında mücadeleyi elden bırakmadı. Halkapınar Belediyesi, halkın yoğun olarak bulunduğu kaldırım ve geçitlerde de sık sık tuzlama yaptı. Özellikle kavşaklarda titiz bir çalışma yürüten ekipler buzlanma riskine karşı olası kazalarında önüne geçti.

BU ÇALIŞMALARDA OKUL VE CAMİLER UNUTULMADI

İlçede, aşırı kar yağışı nedeniyle okul önlerinde ve bahçelerinde biriken karları da temizleyerek, öğretmen ve öğrencilerin okullarına güvenli bir biçimde girebilmeleri için çalışma yürüttü. Bu kapsamda okul önleri, girişi ve bahçelerde biriken karlar küreme çalışmasıyla temizlenirken okul girişlerinde de tuzlama yapıldı. Aynı şekilde ilçe genelinde halkın yoğun olarak ibadet yaptığı camilerde de kar ve buzlanmaya karşın çalışmalar gerçekleştirildi.

İLÇE HALKINDAN DUYARLI DAVRANIŞ

Halkapınar’a yağan beyaz bereket’in baraja taşınması ve baraja akmakta olan akarsuyun dere yatağına dökülmesi önerisinde bulunuldu.

Başkan Bakkal’da, Bu önerinin yerinde ve doğru bir tespit olması üzerine ekiplerine verdiği talimatla toplanan karları, İvriz Baraj gölüne ve akarsuya döktürdü.

BAŞKAN BAKKAL’DAN ‘’TEŞEKKÜR’’.

''Duyarlılığınız İçin Çok Teşekkür Ederiz''

Hemşerilerimizce kar temizleme çalışmaları sonrası toplanan karların baraj sahasına dökülmesi talebi, bizleri gösterilen duyarlılık nedeni ile oldukça mutlu etmiştir. Belediyemizce aralıksız olarak devam ettirilen kar temizleme çalışmaları sonrası toplanan karların, araçlarımızca Baraj Sahası ve Dere Yataklarına taşınarak boşaltılıp, geleceğimizin teminatı olan bir damla suyun israf edilmeyip, bundan sonrada edilmeyeceğini saygılarınıza sunarız dedi.''Biz Birlikte Türkiye'yiz''

1-439.jpg-089.jpg192168fe-7f37-4b1a-9f48-2dd8a94e1458.jpgfb8764c2-2356-46c5-8d68-06adf4454991.jpgd76fdcb9-333c-48f3-b84b-4f999d942e95.jpg1acfaf34-cbd2-483f-b6ee-e6cd845e1638.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.