1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Halkın Başkanı Vardar, Eşiyle Birlikte Örnek Davranış Bulundu!
Halkın Başkanı Vardar, Eşiyle Birlikte Örnek Davranış Bulundu!

Halkın Başkanı Vardar, Eşiyle Birlikte Örnek Davranış Bulundu!

Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Başkan Yardımcısı Bülent Süllü ve ekibinden anlamlı ve örnek davranış sergiledi

A+A-

Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Başkan Yardımcısı Bülent Süllü ve ekibinden anlamlı ve örnek davranış sergiledi. Türkiye’de her gün 10 kişi organ nakli olmadığı için hayatını kaybediyor. 60 bin kişi organ nakliyle hayata tutunmayı bekliyor. Organ bağışı konusunda farkındalık yaratacak her çalışma büyük önem taşıyor.

Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar ise yaptığı örnek davranış ile takdir topladı.  Vardar Ereğli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimine gelerek organlarını bağışlayacağını ifade etti.  Belediye Başkanı Fahri Vardar ve Eşi Emine Vardar,  Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Süllü, Meclis Üyeleri ve Çalışanları ile birlikte yaklaşık 25 kişi Organ Bağışında bulundular.  

Vardar yaptığı açıklamasında şunlara değindi;

 Biz Öldüğümüzde organlarımızla hiçbir işimiz olmayacak. Amaç geride kalanların hayatlarınadevam edebilmesi.  Devlet hastanesi başhekimiz ve yetkilerle görüştük böyle bir kampanya yapabilir miyiz? Diye olumlu cevap aldık. Ben küçük bir yerin başkanıyım ama gönlümüz zengin kansa kan, organsa organ biz insanlara örnek oluyorsak ne mutlu bize. Ailecek Ekip olarak geldik üzerimize düşen görevin daha fazlasını yapmak için buradayız. 

BAĞIŞLANAN HER ORGAN YAŞAMA TUTUNAN BİR İNSAN

Organ Bağışı Hakkında insanların kafasına takılan soruları cevaplayan Organ Bağış Birim Sorumlusu Zeynep Karakoyunlu merak edilen sorulara cevap verdi.  Organ Bağışı hakkında merak edilen birçok soruya yanıt verdi.

Karakoyunlu Türk insanının neden organ bağışını reddettiği hakkında şunları ifade etti;

“Beyin ölümü kavramını anlayamama, Donör görünüşünün ve vücut bütünlüğünün bozulacağı endişesi, Dini, kültürel ve sosyal nedenler Hastalarına organlarını almak için iyi bakılmadığını düşüncesi Organların kimlere takılacağı konusunda şüphe hastane ve/veya hastane personeline tepki, Cenazeyi almakta gecikme ya da cenazeyi alamama korkusu gibi nedenlerden dolayı insanlar organ bağışını reddediyor.  Dini açıdan insanların bakışlarını değiştirmek için şunları ifade etmek istiyorum Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 6.3.1980 tarih 396 sayılı kararı ile organ naklinin (maddi/manevi menfaat karşılığında olmamak kaydı ile) caiz olduğunu bildirmiştir. Aynı kurul organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak tanımlamıştır. “ diyerek Organ alınan kişinin görüntüsü bozulur mu? Sorusuna ise şu şekilde cevap verdi.

“Organ alımı ameliyatı, ameliyathane koşullarında, uzman bir hekim ekibi tarafından titizlikle yapılır, gizli dikiş ile cilt kapatılarak vücut bütünlüğü bozulmadan aileye teslim edilir” diyerek sözlerine son verdi.

Bizlerde Fahri Vardar’ı sergilediği örnek davranışlardan dolayı kutluyoruz.

vardar1.jpgvardar222.jpgvardar333.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.