1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. “HANGİ PARTİ KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYOR”
“HANGİ PARTİ KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYOR”

“HANGİ PARTİ KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYOR”

Gönüllü olarak seçim araştırmaları yapan Mehmet Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Polimetre Veri Madenciliği ve Analiz’in yaptığı araştırmaya göre CHP Konya’da 5 Milletvekili çıkarıyor. Konya’da 5’inci sırada olan Ereğlili iş insanı Halil Ercan’da yapılan ar

A+A-

POLİMETRE ANALİZ’İN ARAŞTIRMASINA GÖRE; HALİL ERCAN MECLİSE GİDİYOR!
Gönüllü olarak seçim araştırmaları yapan Mehmet Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Polimetre Veri Madenciliği ve Analiz’in yaptığı araştırmaya göre CHP Konya’da 5 Milletvekili çıkarıyor. Konya’da 5’inci sırada olan Ereğlili iş insanı Halil Ercan’da yapılan araştırmaya göre TBMM’ye gidiyor.  
Genel seçime sayılı günler kala tüm Türkiye’de anket şirketlerinin yaptığı çalışmalar devam ediyor. Gönüllü olarak seçim araştırmaları yapan Mehmet Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Polimetre Veri Madenciliği ve Analiz’in geçtiğimiz günlerde ‘hangi ilde kaç milletvekili’ çıkarılacağına yönelik araştırma gerçekleştirildi. 
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Muhtarlık Askı Listeleri'ni dikkate alarak yapılan çalışmada, sekiz senaryo üzerinde çalışıldı. Bu oranlar ve sayılar tespit edildikten sonra sekiz ayrı ittifak senaryosuna göre, her ilde her partinin çıkaracağı milletvekili sayısı hesaplandı. 
“HANGİ PARTİ KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYOR”
Ölçüme göre, seçim bölgelerine göre ittifak analizleri şöyle:
CHP listesinden seçime giren beş siyasi parti 246 milletvekili, Cumhur İttifakı 206 milletvekili, ittifak ağırlığını HDP'nin oluşturduğu ittifaktan 77 milletvekili, İyi Parti'den 41 milletvekili, MHP'den ise 30 milletvekili seçilebileceği bulunmuş. Bunların illere göre dağılımı da yapıldı. Bazı illerde İyi Parti adayları CHP, bazılarında ise CHP adayları İyi Parti listesinden seçime katılacak.
“HALİL ERCAN KONYA’DAN MECLİSE GİRİYOR”
Yapılan çalışmada iller bazında da sonuçlar yer alırken, tüm Ereğlililerin merak ettiği konu ise Ereğli’den milletvekili çıkarılıp çıkarılmayacağı yönünde oldu. 
Yapılan çalışmanın sonucuna göre Konya’da Ak Parti 7, CHP 5, MHP 2 ve İyi Parti de 1 milletvekili çıkarıyor. 
Çıkan sonuçlar değerlendirildiğinde CHP’den Konya sıralamasında 5’inci sırada olan Ereğlili Halil Ercan TBMM’ne Milletvekili olarak girebiliyor. 
“İNANIYORUZ VE MECLİSE GİDECEĞİZ”
Yapılan çalışmayı inceleyen CHP 28’inci dönem Konya Milletvekili Adayı Halil Ercan, yürüttükleri çalışmalar sonucunda çalışmanın doğru olduğunu ve kendisinin meclise gidebilecek en yakın Ereğlili isim olduğunu kaydetti. 
Ercan ayrıca, Ereğli’nin sesi olmak için mecliste olması gerektiğini ve bu konuda da Ereğlili hemşehrilerinin kendisine destek vermesi gerektiğine vurgu yaptı.

polimetre-analizin-arastirmasina-gore-halil-ercan-meclise-gidiyor.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum