1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. HAYVAN HIRSIZLARI ADLİYEDE
HAYVAN HIRSIZLARI ADLİYEDE

HAYVAN HIRSIZLARI ADLİYEDE

Jandarma hayvan hırsızlarını film gibi operasyonla yakaladı

A+A-

HAYVAN HIRSIZLARI YAKALANDI AMA! İNEKLER TELEF OLMUŞ

Ereğli'nin Zengen mahallesinde ikamet eden hayvan üreticisi, Ekrem Erdoğan'a ait çiftlikten 15 büyükbaş hayvan çalındı.
Olay, Konya'nın Ereğli İlçesi Zengen Mahallesinde geçtiğimiz Çarşamba günü meydana geldi. Ereğli Bor yolu üzerinde bulunan Zengen Mahallesinde Ethem Erdoğan'a ait çiftlikte gece geç saatlerde, ahırdan çıkardıkları 30 inekten 15 ini çalan hırsızlar 15 ineğin ise araziye kaçması üzerine hırsızlar 15 ineği'de çalamadan kaçmışlardı.

eregli-hayvan-hirsizligi-002.jpg

EREĞLİ'DE ÇALDILAR OSMANİYEDE YAKALANDILAR

Hırsızlık ihbarını haber alan, Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise Büyükbaş hayvan hırsızlığına karışan zanlıları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatırken, Hırsızlarının Mağdur ettiği Ethem Erdoğan isimli çiftçi ise Jandarma ekipleri tarafından kendisine ulaşarak sevindirici haberi bekliyordu. Mağdur çiftçiye üzücü haber Osmaniye ilinden geldi.

Ereğli'nin Zengen Mahallesinden hırsızlık yapan zanlılar Osmaniye'de jandarmanın kontrol noktasını farketmesiyle dağ yoluna yöneldi. Yolda yakalanacaklarını anlayan hırsızlar gebe hayvanları kamyondan aşağı atarak kaçmaya devam etti. Hırsızlar Jandarmanın takibi sonucunda Kadirli Bahçe köyü dağlık alanında hırsızlık olayına karışan kamyon ve öncülük yapan araçla  yakalandı. 7 hırsız, hırsızlık şüphelisi ise jandarma tarafından göz altına alındı. Çaldıkları 15 hayvanı dağ yollarından götüren hırsızlar, araç içerisinde hayvanları üst üstü yükleyince branda altında havasız kalan hayvanlardan 14'ü telef olmuş halde bulunurken 1 tanesi de bitkin ve halsiz bir şekilde ele geçirildi.

Hırsızlar yakalanarak göz altına alınırken, Ereğli ilçe jandarma komutanlığınca oluşturulan özel ekip ve JASAT ekiplerinin yaptığı kapsamlı titiz çalışmada adeta kılı kırk yararak sürdürdüğü takip sonucunda düzenlendiği başarı operasyon ile hayvan hırsızlığı çetesi'de ortaya çıkartılmış oldu.

Hayvan üreticisi çiftçinin korkulu rüyası olan hırsızlar ise jandarmanın başarılı çalışması ile çökertilmesinin ardından bölgedeki hayvan yetiştiricileri rahat bir nefes aldı. Aynı bölgede 20 gün öncede hırsızlık olayı gerçekleşmiş ve Ereğli ilçe jandarma tarafından yakalanmıştı.

Osmaniye'den Ereğli ye getirilen hayvan hırsızları, Ereğli jandarma ekipleri tarafından yapılan sorgulamalarının ardından ise 7 şüpheli bugün Ereğli adliyesine çıkartıldı.

Hayvanları çalınan Ethem Erdoğan isimli vatandaş ise hırsızların yakalandığına sevinirken sonrasında ise hayvanlarının telef olduğunu duyunca büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Erdoğan keşke hayvanlar bulunmasaydı da ölmemiş olsalardı diye tepki gösterdi.

Ereğli ilçe jandarma komutanlı ekipleri hırsızlara eziyet vererek öldürmeden de ayrıca işlem yaptı.

Hırsızların avukatının mal sahibi Ethem Erdoğan'a hırsızlardan şikayetçi olmaması için 100 bin Tl para teklif ettiği mal sahibinin kabul etmediği hayvanlarını geri istediği edinilen bilgiler arasında.

Adliye binası önüne toplanan bir gurup Zengen'li hayvan üreticisi vatandaş ise hırsızlara tepki gösterdi.

Erdoğan ve köylüler, gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan ve büyük bir şebekeyi çökerten Ereğli ilçe jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Ereğli ilçe jandarma komutanlığı tarafından oluşturulan özel ekip son bir ay içerisinde iki büyük hayvan hırsızlığı çetesini yakalayarak hayvan sahiplerine rahat bir nefes aldırdı.

eregli-inek-hirsizlari.jpg

ereglide-hayvan-hirsizligi.jpg

ereglide-buyukbas-hayavn-hirsizlari.jpg

eregli-hayvan-hirsizligi-003.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.