1. HABERLER

  2. KÜLTÜR

  3. Hıdrellez Şenliği’ne Davet
Hıdrellez Şenliği’ne Davet

Hıdrellez Şenliği’ne Davet

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı bu yıl 19.uncusu yapılacak olan gelenekselHıdırellez Şenliklerine davet etti.

A+A-

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı bu yıl 19.uncusu yapılacak olan gelenekselHıdırellez Şenliklerine davet etti.

Ayrancı’nın sevilen fedakarBaşkanı Yüksel Büyükkarcı yaptığı açıklamasında 19.’sı düzenlenecek olan Bölgemizin en kapsamlı etkinliği olan Hıdrellez Şenliği programına davet etti. Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Düzenleyeceğimiz Hıdırellez Şenliği’nde bu yıl bir birinden renkli isimler, önemli konuklar ve halk oyunları yer alacak dedi.

Programın 06 Mayıs 2018 Pazar Günü Ayrancı ilçesindeki Baraj alanında sabah 09.30’da başlayacağını söyleyen Büyükkarcı, Programa Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı ile başlayacak. Bir önceki yıl yağlı güreş müsabakaları yapılmıştı, bu yılda Orta Asya Gökbörü atlı oyununu getiriyoruz. Kırım Derneği Halk Oyunları ekibini davet ettik diyen Büyükkarcı, yine Halk Müziğinin değerli ismi Mustafa Yıldızdoğan, Sami Çelik, Yasin Çat, Mehmet Ali Büyükparmaksız, ve Selçuk Gündüzden olan isimlerden bazıları. Şenliğimize Yurdun dört bir yanından çok sayıda hemşerimizin geleceğini biliyoruz. Karaman ve Ereğli olmak üzere yurdumuzun değişik illerindeki hemşerilerimizi davet ediyorum dedi.

Geçtiğimiz yıl 20 bin civarında katılım gerçekleşen Hıdırellez Şenliği’ne bu yılda en az o kadar kişinin katılması beklediğini belirten Büyükkarcı, Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri 6 Mayıs tarihinde çeşitli etkinlikler ve konserler ile kutlanacak diyen Büyükkarcı, Tüm hemşerilemizi baharı karşılamaya davet ettiği konuşmasında, toplumsal birlikteliğimiz için kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve mutluluğumuzu paylaşmak için sosyal ve kültürel organizasyonlara önem verdiğini ifade etti.

Bu kapsamda zengin kültürel birikimimizin en güzel örneklerinden olan, geçmişle gelecek arasında köprü kuran, Bölgemizin en kapsamlı etkinliği olan, Hıdırellez Şenliklerine tüm halkımızı bekliyor dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.