1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüseyin Oprukçu kimdir?
Hüseyin Oprukçu kimdir?

Hüseyin Oprukçu kimdir?

Hüseyin Oprukçu Kimdir (Biyografisi)?

A+A-

1958'de Ereğli'de doğdu. Üniversite eğitimine kadar Ereğli'de okudu ve İvriz Öğretmen lisesinden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdikten sonra G.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

G.Ü. Sosyal Hizmetler Personeli olarak başlayan iş hayatı, Kamu İşverenleri Sendikasında Uzman olarak devam etti.

1987’de Etibank’ta Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı görevinde, ilkeli çalışmaları ve şahsına duyulan güvenle, ETİ Holding A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığına(2001) kadar yükseldi.

İş hayatının yanı sıra, aktif kişiliğini, Mesleki Örgütlerde ve Sivil Toplum Kuruluşlarındaki hizmetleri, Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkanlıklar ile her zaman sergiledi.

Türkiye Uzmanlar ve Denetim Elemanları Vakfı Denetim Kurulu Üyeliği, Ankara’da ki Ereğlililer Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanlığı görevini 10 yıla yakın yürüttü, Konya Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Kurucular Kurulu Üyeliği, ETİ Maden İşletmeleri Çalışanları Vakfı Başkanlığı,Konya Kültür Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Konya Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Başyazarı da olduğu “Yeşil Ereğli’nin Sesi” Dergisini çıkardı.

2009-2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde, mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisinden Ereğli Belediye Başkan Adaylığına layık görüldü ve belediye başkanlığına seçildi.

2014 seçimlerinde girdiği başkanlık yarışını kaybeden Oprukçu, belediyecilik hizmet ve çalışmalarına Adana Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı ve ASKİ Genel Müdürü olarak sürdürdü.

2019 yerel seçimlerinde bağımsız aday olarak yeniden Ereğli’de seçim yarışına giren Hüseyin Oprukçu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini kazanarak ikinci kez belediye başkanlık makamına oturdu.
Oprukçu evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

huseyin-oprukcu-kimdir.JPG

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.