1. HABERLER

  2. “Hüznün Adı 10 Kasım”

“Hüznün Adı 10 Kasım”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası sebebi ile bir mesaj yayınlayarak, “Büyük komutan ve devlet adamı...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası sebebi ile bir mesaj yayınlayarak, “Büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 75. yıldönümünde saygı ve hüzünle anıyoruz" dedi.

 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Atatürk’ü bu gün daha iyi anlıyor ve onun bıraktığı miras olan Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Her 10 Kasım’da olduğu gibi içimizde buruk bir hüzün, Türkiye’nin yarınları adına bir umut taşıyoruz” dedi.

 

Ebediyete intikalinin üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen hala Türk milletinin kalbindeki yerini ve sevgisini korumayı başaran büyük bir devlet adamı ve komutan olan Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anmaya devam ettiklerini belirten Başkan Oprukçu, mesajında şunları söyledi;

 

“Bugün üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetinde bağımsız ve hür insanlar olarak, Atatürk'ün fikirlerine ve mirası olan Türkiye’yi geleceğe taşıyabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

Uğrunda binlerce şehit verdiğimiz vatanımıza ve bağımsızlığımıza her şart altında sahip çıkmak, içerideki ve dışarıdaki bölücü güçlere rağmen Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak, bizlerin asli görevi olacaktır. Bunları sağlamak için yoğun çabalarımızı sürdüreceğiz.

 

Atatürk, ülkemizin kurtuluşunda verdiği çetin mücadele ile sadece yeni bir Devletin doğuşunu değil, bugünkü gücümüzün de temelini oluşturmuştur. Gücünü milletine olan sevgisinden, inancından ve güveninden alan Mustafa Kemal Atatürk'ün başarıları, hür ve bağımsız yaşamak isteyen diğer milletlere de yol gösterici olmuştur.

 

Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesiyle hareket ederek dünya barışına da önderlik yapmayı başaran Atatürk, bu gün dünyanın barış havariliğine soyunan devletlerine de gerekli dersi yıllar öncesinden vermiş bir liderdir. Ruhun şad olsun, Ne Mutlu Türküm Diyene.”

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.