1. HABERLER

  2. İftar Yemeğine Katkı Sağlayanlara Plaket

İftar Yemeğine Katkı Sağlayanlara Plaket

Özgüven; “Hayırda Yarışmak Çok Anlamlıdır”Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Ramazan Ayı İftar Yemeği” programına katkı sağlayan kurum...

A+A-

Özgüven; “Hayırda Yarışmak Çok Anlamlıdır”

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Ramazan Ayı İftar Yemeği” programına katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcileri ile hayırsever vatandaşlara plaket verildi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Meclis Üyeleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ile hayırsever vatandaşların katıldığı plaket verme töreni Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Güzel bir Ramazan ayı yaşadık. Ramazan ayı birliğin, beraberliğin, fakirin yetimin gözetildiği, duygusal ve sosyal birlikteliğin iç içe girdiği bir ayı geride bıraktık. Bu anlamda İslam dinimiz bizim için lütuf. Yeni bir dönemde ‘insanlarımızla bir araya gelelim” istedik. 2004-2009 yılları arasında sayın Ahmet Özdoğan döneminde İftar çadırı kurularak bu dayanışmanın temeli atıldı. Bizde bunu biraz da ‘mahallelere gidelim, vatandaşlarımızla hasbıhal edelim’ düşüncesi ile mahalle iftarları gerçekleştirdik. Oruç tutan tutmayan, zengin fakir, çoluk çocuk, yaşlı genç ayırımı olmadan ve bin kişiden aşağı düşmeyen şekilde iftar verdik. O mübarek ayın verdiği duygusallıkla da çok güzel bir ortam oldu. Bu sayede birçok vatandaşımıza ulaştık. Menü noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadık. Huzur Derneği ile işbirliği içinde güzel bir çalışmaya imza attık. Güzel bir dayanışma örneği sergiledik. Bizlerde idare olarak siz değerli hemşerilerimize bu anlamlı faaliyetlere katkınızı sorduk. Sizlerde buna anında olumlu cevap verdiniz. Gelecek yıl yapacağımız etkinlikteki katkıya insanlarımızın daha olumlu yaklaşacağını ve daha önde olacağına inanıyorum. Çünkü hayırda yarışmak çok anlamlıdır” dedi.

Büyükşehrin verdiği iftarda 20 bin kişiye iftar verdiğini, genelinde toplandığında ise kendilerinin 33 bin kişiye iftar verdiklerini hatırlatan Başkan Özgüven, “İftarda 50 bin Ereğli halkıyla bir araya gelerek buluştuk. Bu imeceden yaklaşık 120 bin TL para topladık. Ancak yaptığımız yemek bedeli 350 bin TL’yi geçti. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum ve umuyorum ki gelecek yıl Belediye olarak bu işin organizatörü ve koordinatörü oluruz. Başta işadamlarımız ve hayırseverlerimiz tüm bu yemek maliyetini karşılarlar” diye konuştu.

30 Mart tarihi itibariyle hizmet döneminin başladığını ifade eden Özgüven, “Bu tarihten sonra siyaset bitmiş ve hizmet dönemi başlamıştır. Önümüzdeki günlerde yapılacak faaliyetler ile de bunu da perçinleyeceğiz. Meclis üyelerimiz ile yaptığımız görüşmede bu doğrultuda idi. Ben tekrar hepinize teşekkür ediyor, Allah hayırlarınızı kabul etsin diyorum” dedi.

Başkan Özgüven’in konuşmasının ardından İftar programına katkı sağlayanlara plaketleri verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.