1. HABERLER

  2. İnsanların Mutluluğu İçin Çalışıyoruz

İnsanların Mutluluğu İçin Çalışıyoruz

Mevlana Meydanı ve çevresinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada TRT Haber’in canlı yayınına katılarak seçim...

A+A-

Mevlana Meydanı ve çevresinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada TRT Haber’in canlı yayınına katılarak seçim sürecini ve yatırımları değerlendirdi. Bölge esnafıyla çay içerek sohbet eden Başkan Akyürek, belediyelerin görevinin şehrin imarının yanında insanların mutluluğunun sağlanması olduğunu belirterek, “Konya’nın her bölgesini “Konya’da mutluyuz” denilebilecek noktaya taşımak istiyoruz” dedi.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TRT Haber’de her sabah yayınlanan Günlük isimli programa konuk olarak katılırken esnaflarla sohbet etti ve Mevlana Türbesi çevresinde incelemelerde bulundu.

Mevlana Meydanı’nda sabah erken saatlerde gerçekleşen canlı yayında seçim sürecini, devam eden yatırımları ve Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yapılacak çalışmaları değerlendiren Başkan Akyürek, yeni yasayla artık 40 bin 814 kilometrekarelik bir alandan sorumlu olduklarını hatırlattı. Sadece Konya merkezdeki insanların değil, en uzak köydeki insanların da hizmet almayı beklediğini kaydeden Başkan Akyürek, bu nedenle hemen kolları sıvadıklarını vurguladı.

KONYA, GEÇMİŞLE BUGÜNÜN SENTEZİ OLAN BİR ŞEHİR

Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, “Konya’ya her yıl dünyanın her yerinden 2 milyondan fazla ziyaretçi geliyor. Bu meydanı o kalabalığa göre düzenledik. Orta vadede 5 milyon, sonra 10 milyon ziyaretçinin ağırlanabileceğe bir şekle getiriyoruz. Türbenin yan tarafında bir Mevlana Müzesi projesi hazırladık. Kültür Bakanlığı ile ortak çalışıyoruz. Konya, Türkiye’nin vitrini olması gereken, misyonu olan bir şehir. Tarihle kültürün, geçmişle bugünün, Türk-İslam medeniyeti ile günümüz şehirciliğinin sentezi olması gereken bir şehir. Bu manada yeni bir sorumluluk üstlendik. Bu gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Belediyelerin görevinin sadece şehrin imarı olmadığını, aynı zamanda insanların mutluluğunun sağlanması olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya’nın her bölgesini “Konya’da mutluyuz” denilebilecek noktaya taşımak istediklerini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN AKYÜREK ESNAFLA ÇAY İÇTİ

Programın ardından bölge esnafıyla çay içerek sohbet eden Başkan Akyürek, Mevlana Türbesi’ni ziyarete gelenlerle de görüştü. Başkan Akyürek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte Mevlana Meydanı ve Mevlana Türbesi çevresinde incelemelerde bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.