1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. İradet GENÇ'den 18 Mart Mesajı
İradet GENÇ'den 18 Mart Mesajı

İradet GENÇ'den 18 Mart Mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İradet GENÇ'in 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Mesajı

A+A-

Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Büyük Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.

Döneminin en zor şartlarında adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Zaferi tarihte benzeri görülmemiş bir büyük bir destandır. Çanakkale Zaferiyle elde edilen büyük başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Büyük Milletimiz, tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.

Milleti ve vatanı uğruna şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, vatanımızın savunulması için canlarını feda etmişlerdir. Bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgesi olan ve gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz.

Büyük Türk Ordu'sunun Çanakkale'de vermiş olduğu büyük mücadele ile vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. Milletimiz, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışını Çanakkale'de düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle tüm insanlığa göstermiştir.

Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve kutsaldır. Bize düşen vazife ise bu kutsal mirası, gelecek nesillere aktarabilmektir. Bizlere bu büyük zaferi armağan eden ve kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.