1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İş Sağlığı ve Güvenliği Her Şeyden Önemlidir
İş Sağlığı ve Güvenliği Her Şeyden Önemlidir

İş Sağlığı ve Güvenliği Her Şeyden Önemlidir

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

A+A-

28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülkemizin kalkınmasının temel taşlarından olan iş ve işçi sağlığı ile güvenliği her şeyden önemlidir. Bugünlerimiz ve yarınlarımız için çalışan, üreten tüm işveren ve işçi kardeşlerimize sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatı diliyorum. Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’nü kutluyorum.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle açıklama yaptı. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli temel taşlarından birisinin çalışma hayatı oyduğunu belirten Milletvekili Halil Etyemez, çalışma hayatının kusursuz bir şekilde sürmesinde ise en önemli etkenin sağlık ve güvenlik olduğunu vurguladı. 

Çalışma hayatının tüm aktörlerinin iş sağlığı ve güvenliği alanında edineceği farkındalıklarla, alacağı tedbirlerle daha üretken işyerinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Etyemez, bu sayede hem işverenin kazanacağını hem de işçinin sağlıklı ve güvenlik bir şekilde çalışacağını kaydetti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının işyerlerindeki güvenlik ve sağlığın önemini bir kez daha ortaya çıkardığını kaydeden Halil Etyemez, alınan önemli tedbirlerle işverenlerin ve işçilerin sağlığının korunmaya çalışıldığını söyledi. İş ve işçi sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Etyemez, “Yaşadığımız süreçte Bilim Kurulu’nun ortaya koyduğu tavsiyelere uyularak iş ve işçi sağlığı için önemli adımlar atılmaktadır. Alanında uzman sağlıkçıların ve akademisyenlerin yer aldığı 14 kişilik istişare kurulu oluşturulmuştur.Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanmaya başlanmıştır.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ncafarklı yönergeler hazırlanarak işverenlerin alması gereken tedbirler bildirilmiştir. Çalışanların ateşinin ölçülmesi, ellerin sürekli sabunla yıkanması, koruyucu elbise giyilmesi, servis araçlarının dezenfekte edilmesi, vardiyalı çalışma gibi çok sayıda önleyici tedbir bu yönergelerde yer almaktadır. Ayrıca 45.000 iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve işyeri hemşireleri seferber halindedir." dedi.

Koronavirüsle mücadelenin en kısa zamanda başarıyla sonuçlanacağına inandığını belirten Etyemez, “Ülkemizin kalkınması, bugünleri ve yarınları için çalışan, üreten tüm işveren ve işçi kardeşlerimize sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatı diliyorum. Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin 28 Nisan Dünya İş Sağılığı ve Güvenliği Günlerini kutluyorum.” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.