1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İşçi ve Memurlarımız Fedakarca Görev Yapıyor
İşçi ve Memurlarımız Fedakarca Görev Yapıyor

İşçi ve Memurlarımız Fedakarca Görev Yapıyor

İşçi, Memur, Tüm Emekçi Kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun

A+A-

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çalışanların sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm yollarının bulunması noktasında büyük öneme sahiptir. Dünyada etkili olan salgın nedeniyle 1 Mayıs’ın coşkuyla kutlanamamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Salgınla mücadelede gece gündüz görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimizin, üretime devam eden işçilerimizin, emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yaptı. İşçilerin, memurların, tüm emekçilerin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Milletvekili Halil Etyemez,dünyada etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle 1 Mayıs’ın alanlarda coşkuyla kutlanamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

İŞÇİ VE MEMURLARIMIZ FEDAKARCA ÇALIŞIYOR

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün, çalışanların sorunlarının dile getirilmesinde ve çözüm yollarının bulunması noktasında büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, Türkiye’nin gelişmesinde, kalkınmasında, büyümesinde işçi ve memurların önemli roller üstlendiğini söyledi. Koronavirüssalgını nedeniyle yaşanan zor süreçte de işçi ve memurların fedakarca çalıştığını vurgulayanEtyemez, “Yaşadığımız bu zor süreçte işçi kardeşlerimiz üretime katkı sunarak, başta sağlıkçılarımız olmak üzere memur kardeşlerimiz de görevlerinin başında yer alarak ter akıtıyor. Bu zor süreci en kısa sürede, sağlıklı bir şekilde birlik ve beraberliğimizle atlatacağız inşallah. Salgınla mücadelede gece gündüz görev yapan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize, üretime devam eden işçilerimize, emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerinikutluyorum.Aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler diliyorum.” dedi.

SÜREÇTEN EN AZ ŞEKİLDE ETKİLENMEK İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Helal rızık için çalışmayı ibadet olarak gören bir medeniyetin temsilcileri olarak işçi ve emekçilerin alın terini her zaman kutsal olarak gördüklerinin altını çizen Etyemez, AK Parti olarak çalışanların sorunlarının çözümü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeklerinin karşılığını almalarını önceleyen bir yaklaşım içinde oldukları söyledi. Etyemez, 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi, memura toplu sözleşme hakkının getirilmesi, sözleşmeli memurların kadroya alınması, 4/C’lilerin 4/B kadrosuna geçirilmesi, taşeron firmalarda çalışan işçilerin daimi işçi kadrosuna alınması gibi önemli çalışmalara imza attıklarına dikkat çekti. Dünyayı etkileyen salgın nedeniyle yaşanan süreçte de işçi ve memurların sağlığı, çalışma şartları ve süreçten en az şekilde etkilenmeleri için önemli adımlar attıklarını bildiren Etyemez, “Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerini devreye aldık.Dönüşümlü çalışanlar göreve gelmedikleri günler idari izinli sayılacak. Çalışanların sağlığının korunması için uyulması gereken kurallar hakkında tüm işyerleri bilgilendirildi. Asgari ücretlilerimize ücret desteği sağlıyoruz. İşletmelerimize kısa çalışma ödeneği veriyoruz. İstihdamdaki sürekliliği temin etmek amacıyla 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkarttık.Salgından etkilenen tüm firmalara işe devam kredi desteği veriyoruz. İşçi kardeşlerimizin sözleşmelerinin 3 ay boyunca fesh edilmemesini yasal güvence altına aldık. Ücretsiz izne ayrılan, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan, işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlara ücret desteği sağlıyoruz. Aldığımız tüm önlemlerle bu süreci en az kayıpla atlatacağız inşallah.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.