1. HABERLER

  2. İstiklal Marşı Milli Mücadelenin Bir Özetidir

İstiklal Marşı Milli Mücadelenin Bir Özetidir

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milli mücadelenin bir özeti...

A+A-

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milli mücadelenin bir özeti niteliğinde olan İstiklal Marşı’nın milletimizin tüm dünyaya karşı yiğitçe duruşunun bir ifadesi, vatanı çiğnemeye yeltenenlere verilen en asil cevap olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:

“Ülkemizin düşman işgaline uğradığı günlerde Anadolu’da oluşan milli mücadele ruhunu tüm dünyaya duyuran, vatan sevgisini, istiklal aşkını ve inancı canlı tutan İstiklal Marşımız, bugün de ortak duygularımızı canlandıran, toplumu bir arada tutan önemli bir eserdir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, büyük fedakarlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla ebedileştirmiştir.

Milletimizin özgürlük savaşında, millî ruhun uyanmasında ve bağımsızlık mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Âkif’in vatan ve bayrak aşkını seslendiren bu mısralarının muhakkak ki çok büyük katkısı vardır. Milli mücadelenin bir özeti niteliğinde olan İstiklal Marşımız, milletimizin tüm dünyaya karşı yiğitçe duruşunun bir ifadesi, vatanımızı çiğnemeye yeltenenlere verdiğimiz en asil cevaptır.

İnanıyorum ki istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdüreceğiz.

İçinde koskoca tarihimizi, bağımsızlık mücadelemizi ve istiklal aşkımızı barındıran İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı vesilesiyle İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, minnetle anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.