1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İstiklal Marşı,Emperyalistlere Karşı Direnişimizin Rehberidir
İstiklal Marşı,Emperyalistlere Karşı Direnişimizin Rehberidir

İstiklal Marşı,Emperyalistlere Karşı Direnişimizin Rehberidir

İstiklal Marşı’nın kabulüyle ilgili açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez şu ifadelere yer verdi.

A+A-

“İstiklal Marşı’mız dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de bağımsızlığımızın ebedi ifadesi olup, bugünden yarına tek dişi kalmış emperyalistlere karşı direnişimizin de rehberidir. Bugün de bayrağımızı indirmek, vatanımızı bölmek, ezanlarımızı susturmak isteyen şer odaklarına karşı, emperyalistlere karşı mücadelemize Milli Mücadele ruhuyla, aynı kararlılıkla devam ediyoruz.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle açıklama yaptı. İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde istişarenin ve demokrasinin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiğini hatırlatan Milletvekili Halil Etyemez, İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını ve şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

İSTİKLAL MARŞI, BAĞIMSIZLIK BEYANNAMEMİZDİR

Emperyalist güçlerin ahtapot gibi vatanı sardığı dönemde Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen sözlerin, istiklal ve istikbal mücadelesine yön verdiğini, milletin istikametini belirlediğini kaydeden Milletvekili Etyemez, “İstiklal Marşı yedi düvele karşı verdiğimiz Kurtuluş Savaşı'nın manifestosu, milletimizin bağımsızlık beyannamesidir. İstiklal Marşı, cephede kahraman ordumuzun azmi, cepheye mermi taşıyan kadın, çocuk, yaşlılarımızın kararlılığı, aziz milletimizin içindeki vatan ve hürriyet aşkıyla kaleme alınmıştır.İnancımız, medeniyet birikimimiz, değerlerimiz İstiklal Marşı’mızın mısralarında, derinliklerinde bir vücut haline gelmiştir. Aziz milletimizin gönlüne ilmek ilmek kazınan, beynine yazılan Kurtuluş Manifestomuz, hepimizin ortak paydasıdır, ortak değeridir. Çünkü etnik kimliğine, rengine bakılmaksızın aziz milletimiz bir ve beraber olmuş, bu büyük kurtuluş destanını birlikte yazmıştır.” dedi.

EMPERYALİSTLERE KARŞI MİLLİ MÜCADELE RUHUYLA MÜCADELE EDİYORUZ

İstiklal Marşı’nın dün olduğu gibi bugün de, gelecekte de bağımsızlığın ebedi ifadesi, bugünden yarına tek dişi kalmış emperyalistlere karşı direnişin de rehberi olduğunu vurgulayan Halil Etyemez, “Bayrağımızı indirmek, vatanımızı bölmek, ezanlarımızı susturmak isteyen şer odaklarına, emperyalistlere karşı mücadelemize Milli Mücadele ruhuyla, aynı kararlılıkla devam ediyoruz. 15 Temmuz’da vatanımıza göz diken hainleri aziz milletimizin desteği ile bertaraf ettik. 15 Temmuz’da emellerine ulaşamayan emperyalistler bu kez sınırlarımızın dışından ülkemizi kuşatmaya kalkıştı. Kuzeyimizde kurulmak istenen terör devletini yerle yeksan ettik. Allah korusun yıllar sonra kendi topraklarımızda verebileceğimiz mücadeleyi bugün sınırlarımızın dışında veriyoruz.Ecdadımız şehitler tepesini boş bırakmadı. Bizlerde bu tepeyi boş bırakmayacağız. Tarihimizin her döneminde bağımsızlığımıza ve vatanımıza yönelen tüm tehditlere, birlik ve beraberliğinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimizbundan sonra da göğsünü siper edecektir. Kahraman milletimiz, ortak sesimiz olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edecektir.” diye konuştu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.