1. HABERLER

  2. “İstiklal Marşımız Milli Mücadelenin Sembolüdür”

“İstiklal Marşımız Milli Mücadelenin Sembolüdür”

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İstiklal Marşının milli bilincin güçlenmesinde...

A+A-

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İstiklal Marşının milli bilincin güçlenmesinde de etkin bir rol üstlendiğini söyledi.

Özgüven yayınladığı mesajında, İstiklal Marşı'nın, Ülkemizin bağımsızlığının, Türk milletinin kahramanlığının ve milli mücadelemizin bir sembolü olduğunu belirterek, “Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bağımsızlığımızın yegane ifadesini İstiklal Marşıyla ortaya koymuştur. İstiklal Marşımız, ülkemizin bağımsızlığının sembolü olan, milletimizin kahramanlığını ve milli mücadelemizi en veciz sözlerle ifade eden, Türk milletinin karakterini yansıtan eşsiz bir eserdir. Bu eşsiz eserin her bir kelimesi, her bir mısrası bizlere anlamlı ve büyük mesajlar iletmektedir” dedi.

“Anadolu işgalinin en zorlu dönemlerinde, milli mücadeleye büyük destek veren Mehmet Akif, milli bilincin güçlenmesinde de etkin bir rol üstlenmiştir” diyen Özgüven, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı ve mısralarına 'Korkma' sözüyle başlayarak büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklâl Mücadelesi'nde Türk Milletine cesaret ve sabır aşıladığı, hislerine tercüman olduğu, milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini haykırdığı İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin yıldönümünde, bizlere bugünleri armağan eden Büyük Önder Atatürk olmak üzere, İstiklâl Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy ve bütün kahramanlarımızı minnetle yad ederek Allah'tan rahmet diliyor, bu anlamlı günün yıldönümünde tüm Ereğli halkına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.