1. HABERLER

  2. İtfaiye Ekiplerinden Rekor Hizmet

İtfaiye Ekiplerinden Rekor Hizmet

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2013 yılında toplam bin 265 adet yangın ve trafik kazasına müdahale ettiği bildirildi. Ereğli Belediyesi...

A+A-

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2013 yılında toplam bin 265 adet yangın ve trafik kazasına müdahale ettiği bildirildi.

 

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2013 yılında Ereğli ve bölgesinde meydana gelen bin 265 adet yangın ve trafik kazasına müdahale ederken, bu yangın ve kazalarda ortaya çıkan maddi kaybın ise 1 milyar 319 milyon 35 TL olduğu bilgisi verildi.

İtfaiye ekiplerinin son bir yıl içerisinde yaptığı icraat yangın ve trafik kazalarına müdahale ile sınırlı kalmıyor. Ekipler ayrıca, belediye mücavir alan sınırları içerisinde 131, köy ve kasabalarda ise toplam 736 ev ve işyerinin foseptik çekimini gerçekleştirirken, su talebinde bulunan vatandaşlara itfaiye araçları ile makbuz karşılığı su temininde bulunuldu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, itfaiye ekiplerinin 2013 yılında itfaiye Müdürlüğü ekiplerinin gece gündüz olaylara müdahale ederek vatandaşların can ve mal kaybını en aza indirmeye çalıştığını belirtti.

Başkan Oprukçu, gelen ihbarın ardından hazır bekleyen ekiplerin en kısa sürede olay yerine ulaşarak müdahalede bulunduğunu vurgulayarak, “Hayatlarını riske atarak zorlu bir işi gerçekleştiren itfaiye ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İtfaiye Müdürlüğümüz yangın, kaza ve doğal afetler dışında da denetleme görevini yürütmektedir.

2007/ 12937 ekli 2009/15316 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, ‘Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’ gereği inşaat projesi ve iskan izni aşaması ile ilgili olarak da onay belgesi düzenlemektedirler. Ekiplerimiz, işyeri, eğlence yeri, fabrika ve sanayi kuruluşlarını yangına karşı önlemler yönünden denetlemekte ve bu konuda mevzuatın öngördüğü belgeleri tanzim etmektedir. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alma talebinde bulunan vatandaşlarımızın işlerlerinde yangın güvenlik yönünden tahkikatını yine ekiplerimiz yaparak Zabıta İktisat İşlerine yönlendirme yapmaktadırlar.

İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimizin bu çalışmalarında kendi özverileri kadar, onların çalışmasını kolaylaştıracak ekipmanların belediyemize kazandırılması da çok önemli bir konudur. Ereğli halkının refah ve huzuru için belediye olarak her alanda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.