1. HABERLER

  2. İyi Bir Balık Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İyi Bir Balık Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Balık sezonu Başlamasıyla İyi bir balık satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor İlçemiz de Birerler Balık sahibi Yılmaz Biber Ereğli halkını...

A+A-

Balık sezonu Başlamasıyla İyi bir balık satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor İlçemiz de Birerler Balık sahibi Yılmaz Biber Ereğli halkını bu konuda bilgilendirdi.

Balığı satın alırken balığın bazı özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Balığın gözlerinin parlak ve lekesiz, solungaçlarının kırmızı-pembe, pulları ve yüzgeçlerinin diri, derisinin gergin olmasına dikkat etmek gerekir" dedi.

Beyaz etin insan sağlığına olan öneminin büyük olduğunu söyleyen Biber,balıkların protein içeriği ile A, D, K ile B grubu vitaminler açısından zengin olduğunu vurgulayarak, iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko mineralleri bakımından da iyi bir kaynak olan balığın, insan vücudunda üretilemeyen ve bu nedenle mutlaka besinler yoluyla vücuda alınması gereken çoklu doymamış yağ asitleri içerdiğini de söyledi.

Haftada en az 2 sefer Balık tüketimi yapılması gerektiğini söyleyen Biber ayrıca kalp-damar, şeker ve kanser gibi hastalıklardan korunmada önemli etkisi olduğunu ve bunun sağlanması için balığı tüketmeyi ihmal etmemeliyiz ve balığın korunması hakkında ise şöyle dedi, 2 saatten fazla oda sıcaklığında bekletilmemesi gerektiğinin belirten Biber,"Pulları ve içi temizlendikten sonra yıkanıp, iyice kurulandıktan sonra pişirilinceye kadar uygun bir kapta buzdolabı ısısında muhafaza edilmeli" diyen Yılmaz Biber tüketiciyi bilgilendirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.