1. HABERLER

  2. İzbudak,Ufak Önlemlerle Büyük Kazalar Önlenebilir

İzbudak,Ufak Önlemlerle Büyük Kazalar Önlenebilir

İzbudak,Ufak Önlemlerle Büyük Kazalar ÖnlenebilirMakine Mühendisler Odası Başkanı Münif İzbudak düzenlediği basın açıklamasında asansör Kontrolleri...

A+A-

İzbudak,Ufak Önlemlerle Büyük Kazalar Önlenebilir

Makine Mühendisler Odası Başkanı Münif İzbudak düzenlediği basın açıklamasında asansör Kontrolleri ve Kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu.

İzbudak, Asansörler bilindiği üzere hayatımızı kolaylaştırmak için üretilmiş makinalardır. Ancak asansörler doğru kullanılmadığı zaman kontrolleri ve bakımı yapılamadığı zamannelere mal olacağı bilinmelidir. İlçemiz Ereğli’de ve Ülkemiz’de yaşanan üzücü olaylarla karşılaşılabilir. Asansörler bilindiği gibi yaşamımızı ve konforumuzu artıran elektronik makinalardır. Ancak asansörlerin bakımlar düzgün ve periyodik yapılmadığı zaman üzücü ve istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Asansör bakım yetkisini Ereğli Belediyesinden aldık, Ereğli belediyesi ile makine mühendisler odası olarak sözleşme yaptık. Asansörlere yıllık düzenli olarak bakıyoruz, ama hala bakılmayan asansörler var.

Bu asansörler zaman zaman insanlara arıza belirtilerini gösteriyorlar. Buna iş güvenliği Uzmanları Ucuz atlatılan kazalar diyor. Bunlar nelerdir Asansörde kalmalar Asansörün yavaşlaması, zaman zaman sarsması gibi durumlardır. Ucuz atlatılan kazalar her zaman büyük kazaların habercisidir. Bu uyarıları dikkate alarak apartman yöneticilerinin düzenli olarak bakımlarının yaptırmaları gerekiyor çünkü kanunla direkt sorumlu hale getirilen apartman yöneticileridir.

Kazalarda direkt yargılanacak kişi Apartman yöneticisi ve bakım yapan firmadır. fakat başvurusu yapılmamış yer için firmayı sorumlu tutamazsın bunun için kişinin bizlere gelip başvuru yapması gerekiyor . Ufak önlemlerle büyük kazaları önlenebilirsiniz. İnsanlarda asansör kazalarıyla oluşabilecek sakatlanmaların , oluşabilecek ölümcül kazaların olmaması için vatandaşlardan Asansörlerin senelik olarak bakımlarının yaptırılmasını istiyorum diyen İzbudak,

Asansörlerin bakımını yaptırmak zor işlemler değildir.

Makine Mühendisleri odasına başvurdukları zaman belli bir ücret karşılığında Asansörü kontrol ettiklerini, eksiklerini giderdiklerini ve asansörün kullanılabilir etiketi yapıştırdıklarını belirten İzbudak, Vatandaşlara da Kırmızı etiketli Asansörleri tercih etmemeleri gerektiğini , Kırmızı etiketli Asansörlerin kullanıma uygun olmadığını vurgu yaptı.

Kırmızı Etiket :Güvenil değil

Sarı Etiket :Kullanılabilir

Yeşil Etiket : Sağlık ve güvenlik açısından uygundur. Anlamı içerdiğini ve vatandaşların bu uyarıları dikkate almaları gerektiğini belirten İzbudak, Küçük Masraflarla Güvenilir etiketleri alabileceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.