1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Kadın çiftçi hibe desteği ile başladı, şimdi çiftlik kurdu
Kadın çiftçi hibe desteği ile başladı, şimdi çiftlik kurdu

Kadın çiftçi hibe desteği ile başladı, şimdi çiftlik kurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 32 koyun ve 2 koç alan genç çiftçi kadın, 1 yıl içerisinde kendisine çiftlik kurdu.

A+A-

Aksaray'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 32 koyun ve 2 koç alan genç çiftçi kadın, 1 yıl içerisinde kendisine çiftlik kurdu.

Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı projeler çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Çeşitli projelerle çiftçilere hibe desteği sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, hem üretime katkı sağlıyor hem de köyde yaşayan bireyleri iş sahibi yapıyor. Aksaray'da da Tarım ve Orman Bakanlığının 3 yıl önce başlattığı 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında 32 koyun ve 2 koç alan 21 yaşındaki Gamze Akyol, 1 yıl içerisinde üretime geçerek kendine köyünde çiftlik kurdu. Aksaray'ın merkeze bağlı Elmacık köyünde ev hanımı olarak yaşayan 1 çocuk annesi Gamze Akyol, her gün hayvanları ile ilgilenerek tüm bakım ve besleme işlerini kendi yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.