1. HABERLER

  2. KADIN ÇİFTÇİLER AŞURE GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİ

KADIN ÇİFTÇİLER AŞURE GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİ

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce Kadın çiftçiler arasında düzenlenen Aşure Günü etkinliği Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN,...

A+A-

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce Kadın çiftçiler arasında düzenlenen Aşure Günü etkinliği Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN ve çok sayıda misafirin katılımıyla, keyifli bir şekilde gerçekleştirildi.

Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN himayesinde gerçekleştirilen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aşure etkinliğinde tarımsal faaliyetlerde aktif ve önder pzosiyonda yer alan ve 10 köyden katılan toplamda 20 kadın çiftçinin elleriyle yapmış olduğu aşureler davetlilere ikram edildi.

Büyük bir coşku ve samimiyet içerisinden geçen etkinlikte konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN “Bitkisel ve hayvansal üretimde önemli katkılar sağlayan ve özellikle tarımsal konularda bir çok yenilik ve gelişmeleri erkeklere göre daha kısa sürede benimseyen ve uygulamaya geçiren kadın çiftçilerin; bir ana ve ev kadınlığının yanında tarımsal üretimde yer alan diğer faaliyetlerde de baş rolde olduğunu bu gibi etkinlikler de yakından görmekteyiz.” dedi ve emeklerinden dolayı kadın çiftçilere teşekkür etti.

Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN ise Ereğli’nin tarımsal ve hayvansal üretim konusunda potansiyel olarak önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, üretimde aktif olarak görev alan kadın çiftçilere her anlamda sosyal, kültürel ve gerekirse imkanlar ölçüsünde ekonomik olarak desteklerinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. Kaymakam Şakir ERDEN; böyle güzel bir tesiste şehir merkezi ve köylerden gelen tüm konuklarını ağırlamaktan mutlu olduğunu söylerken emeği geçen herkese teşekkür etti.

En Güzel Aşure Kurayla Belirlendi

Yapılan konuşmaların ardından 10 köyden kadın çiftçinin yapmış olduğu aşureler jüri tarafından teker teker değerlendirilerek en güzel aşure seçilmeye çalışıldı. Ancak 3 kişilik jürinin uzun uğraşlarına rağmen bir karar verememesi sonucunda çekilen kurada Orhaniye köyünden katılan Kibar AĞRI isimli kadın çiftçi sembolik olarak 1. seçildi ve tüm katılımcılara çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hediyeleri takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.