1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kadın. fedakarlığın simgesi, atimizin ümit ateşi, toplumun aynasıdır.
Kadın. fedakarlığın simgesi, atimizin ümit ateşi, toplumun aynasıdır.

Kadın. fedakarlığın simgesi, atimizin ümit ateşi, toplumun aynasıdır.

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

A+A-

Bir toplumu anlamanın ve anlamlandırmanın temel yapı taşlarından birisi toplumda kadının statüsüyle eşdeğerdir.

Büyük Türk Milleti tarihin her döneminde, kadına gereken önemi vermiştir. Bu durum Cumhuriyetle döneminde fiiliyatta bir takım düzenlemeler yaparak kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hakları birçok gelişmiş ülkeyi kıskandıracak karar ve reformlara imza atılmış zirve yapmıştır.

Kadını ikinci planda gören, ötekileştiren, ayrıştıran, toplumun gerisinde gören her türlü yaklaşım insani değer miraslarla saf dışı bırakılmıştır.

Fakat bugün kadına şiddet, istismar, eşitsizlik gibi yüz kızartıcı gelişmeler toplumumuz açısından endişe ve kaygı verici bir durumdur. Kadınlarının yüzü gülmeyen bir toplumun geleceği umutla karşılaması imkansızdır.

Türk kadını Liderimiz, Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçelinin de ifade ettiği üzere; ‘’Maddenin karanlığı içinde ruhun aydınlığıdır. Umutsuzluğun karanlığı içinde huzurun aydınlığıdır. İhtirasların karanlığı içinde faziletin aydınlığıdır. Cehaletin karanlığı içinde şefkatin aydınlığıdır. Kavganın karanlığı içinde sevgi ve bağlılığın aydınlığıdır. Türk kadını milli şerefimizin abidesidir. Türk kadını milli bekamızın beşiğini sallayan ahlaktır. Türk kadını yuvasının da, yurdunun da zarafet, zeka ve ziynetle taçlanmış fertleridir.’’

Bu itibarla 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman ve her şart altında kadınlarımızın destekçisi ve yanında duran gücü olacağımızı ifade ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.