1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. KADINA YÖNELİK ŞİDDETE EREĞLİ'DEN SERT TEPKİ
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE EREĞLİ'DEN SERT TEPKİ

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE EREĞLİ'DEN SERT TEPKİ

Ereğli Türk Kadınlar Birliği Şubesi tarafından basın açıklaması. Başkan Sabiha Zor Çağlıyangil ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında...

A+A-

Kadınların maruz kaldığı şiddet, yaşanan kadın cinayetleri, çocuk istismarlarına yönelik açıklamalarda bulunuldu.

Ereğli Türk Kadınlar Birliği Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında Ereğlili kadınlar günümüzde hızlı bir şekilde artış gösteren kadınlara karşı şiddete dikkat çekti. Başkan Sabiha Zor Çağlıyangil; Kadınların toplumda gördüğü şiddet, taciz, çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Başkan Sabiha Zor Çağlıyangil ve arkadaşları tarafından kameralara yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. ‘Kadına yapılan şiddete yönelik mücadelenin oldukça yetersiz olduğunu ve cezaların daha ağır ve caydırıcı olması gerektiğine dikkat çekildi. Şiddetin gün geçtikçe arttığını, önlenebilmesi için toplumun dikkatini çekmeyi hedeflediklerini dile getirdiler. Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye ve doğu ülkelerinin değil tüm dünyanın başında büyük bir problem olduğunu söyleyen Ereğlili kadınlar, şiddete maruz kalan kadınları bilinçlendireceklerini, İzlenebilecek yolları anlatacaklarını vurguladı. Çağlıyagil, Bizler bu konuya dikkat çekmek ve o siyah haberlerden kurtulmak için elimizden gelen çalışmayı yapmak zorundayız.

Bizlerin inanç sistemlerinde kültür değerlerinde çok güzellikler var. Her nedense bir kısım insanlar kavga ve sertlik istiyor bunlara yönelik eğitici, bilgilendirici çalışmalar yapmak ve cezalarının en üst seviyede olması gerekiyor diyen, Ereğlili kadınlar bu ifadelerle sözlerini sonlandırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.