1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kadınlar Birliği 'Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının' Verilişini kutladı
Kadınlar Birliği 'Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının' Verilişini kutladı

Kadınlar Birliği 'Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının' Verilişini kutladı

Türk Kadınlar Birliği Ereğli Şubesi, 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının' verilişinin 83. yılını kutlamak amacı ile düzenlediği çayda bir araya geldi.

A+A-

Türk Kadınlar Birliği Ereğli Şubesi, 'Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının' verilişinin 83. yılını kutlamak amacı ile düzenlediği çayda bir araya geldi.

---dsc_7030-001.jpg

Ereğli  Türk Kadınlar Birliği, 5 Aralık Kadının Seçme Seçilme Hakkının verilişinin 83. yılı olması sebebiyle Mirel Otel'de çay toplantısı düzenledi. Toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in eşi İlkay Özgüven,Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

---dsc_7015.jpg

Düzenlenen çay toplantısında konuşma yapan Başkan Sabiha Zor; '' Bilindiği gibi 5 Aralık 1934'de milletvekili seçme ve seçilme haklarını elden Türk kadını layık olduğu değere kavuşmuştur. Bu yıl 5 Aralık günü hafta ortasına denk geldiği için 2 Aralık'ta herkes gelsin, bir arada olalım istedim. 5 Aralık çok önemli bir gün, bugünleri unutmayalım, bir arada olalım. Atatürk'ün yattığı yer cennet olsun. Biz kadınlara çok değer verdi. Şu an elimizde olan yaşamımızı, özgürlüğümüzü önce Allah'a sonra Atatürk'e borçluyuz." şeklinde konuştu.

Sabiha Zor'un ardından konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Başkan Yardımcısı Nebahat Mürekkepçi ise; "5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı veren yasanın kabul edildiği gündür. Yaşamın her alanında yok sayılan kadın, Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte önemli siyasi ve sosyal haklar elde etmiş ve varlığını ortaya koymuştur. Atatürk tarafından birçok Batı ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı, Türk kadınına verilmiştir. Bu hakkı biz kadınlara veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle anıyoruz. Atatürk, 1923 yılında "Dünya üzerinde gördüğünüz her şey, kadının eseridir" demiştir. Bu da Atatürk'ün kadına verdiği değeri göstermektedir. Bu hakkı kazanmamızda öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve vesile olan herkese şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum " dedi.

---dsc_7018.jpg

---dsc_7023.jpg---dsc_7028.jpg---dsc_7014-001.jpg---dsc_7031.jpg---dsc_7064.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.