1. HABERLER

  2. Kadir Gecesi’nde On Binlerce Kişi Mevlana Meydanı’nda Buluştu

Kadir Gecesi’nde On Binlerce Kişi Mevlana Meydanı’nda Buluştu

            Kadir Gecesi’nde on binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda mübarek geceyi idrak ederek...

A+A-
            Kadir Gecesi’nde on binlerce Konyalı Mevlana Meydanı’nda mübarek geceyi idrak ederek tüm dünyaya birlik mesajı verdi. Başta Gazze olmak üzere tüm dünyadaki mazlumlar için duaların edildiği geceye katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, on binlerce Konyalının Kadir Gecesi coşkusunu paylaştı.

  Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete sunulan Mevlana Meydanı, mübarek Kadir Gecesi’nde on binlerce insanın buluşmasına sahne oldu.

Konyalılar, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi’ni Mevlana Meydanı’nda Sultan Selim Camii’nde teravih namazı kılarak ve dua ederek idrak etti. Mevlana Meydanı’nın dolup taştığı mübarek gecede, yer bulamayanlar Mevlana Caddesi üzerine saf tutarak namazlarını kıldı. On binlerce insan mübarek gecede ellerini semaya açarak, Filistin başta olmak üzere Doğu 

Türkistan, Suriye, Irak, Mısır, Myanmar ve dünyanın farklı bölgelerinde zulüm altındaki Müslüman kardeşleri için dua ederek dünyaya birlik mesajı verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de on binlerce Konyalının Kadir Gecesi coşkusunu paylaşmak için Mevlana Meydanı’ndaydı. Mübarek gecenin tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olması dileyen Başkan Akyürek, İslam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik etti.

Mevlana Meydanı’nda sahura kadar devam eden Kadir Gecesi programı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sahur yemeği ikramı ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.