1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kapalı Sulama Sistemini Değerlendirdiler
Kapalı Sulama Sistemini Değerlendirdiler

Kapalı Sulama Sistemini Değerlendirdiler

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Dünya Bankası tarafından desteklenen İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi ve toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

A+A-

DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Balta, Toplulaştırmadan Sorumlu Şube Müdürü Cafer Okka ve DSİ Ereğli Şube Müdürü Abdullah Buğrahan Göksoy ile bir araya gelen AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 8 Ekim 2019 tarihinde ihalesi yapılacak olan proje hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun’un da katıldığı toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Halil Etyemez, “Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden biri olan ve 450 milyon lira yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi ile toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. 8 Ekim 2019 tarihinde ihalesi yapılacak olan proje ile 150 bin dekar alanın sulanmasını sağlayacağız” dedi.

Sağ Sahil Kapalı Sulama Sistemi projesinin çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Etyemez, her iki projenin tamamlanmasıyla üreticilerin yaklaşık 1 milyar liralık kazancı olacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.