1. HABERLER

  2. Karacadağlılar, Arabaşı Gecesinde Buluştular

Karacadağlılar, Arabaşı Gecesinde Buluştular

Ereğli Karacadağ Kültür Derneği tarafından organize edilen arabaşı gecesi, Ereğli Ahmet Avlamaz Park Restorantta gerçekleşti.Geçtiğimiz aylarda kurulan...

A+A-

Ereğli Karacadağ Kültür Derneği tarafından organize edilen arabaşı gecesi, Ereğli Ahmet Avlamaz Park Restorantta gerçekleşti.

Geçtiğimiz aylarda kurulan Karacadağ Kültür Derneği, ilk etkinliğini arabaşı gecesi ile yaptı. Ereğli Ahmet Avlamaz Park Restoran’da gerçekleşen arabaşı etkinliğinde bir araya gelen Karacadağlılar, kuran tilaveti ve arabaşı ikramının ardından sohbet ettiler.

Arabaşı gecesine, Karacadağ Kültür Derneği yönetiminin yanı sıra, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Lokman Göktaş, Köy ve mahalle muhtarları, AYD İnşaat yetkilileri Adem Şen ve Doğan Şen, Akın Elektrik sahibi Akın Karakoç, Özdemir Sarraf sahibi Cuma Özdemir, Öğütlü Tuhafiye sahibi Necati Öğütlü, Selin Tuhafiye Sahibi Selahattin Yurttaş ve çok sayıda esnaf ile vatandaş katıldı.

AYD inşaat sponsorluğunda gerçekleşen arabaşı gecesinde konuşma yapan Dernek Genel Sekreteri Mehmet Baygut, “Ereğli Nüfusunun üçte birini oluşturan Karacadağ yöresi insanlarının birlik olma zamanının geldiğini düşünüyoruz ve bu birliğin, bu beraberliğin sağlanması için ilk adım olarak bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz” dedi.

Baygut, Karacadağ yöresi insanlarının, hep yönetilen olduğunu, artık bir kitle gücü haline gelerek yöneten kısımda yer almaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Karacadağ Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Şahin ise, konuşmasında, “Karacadağ Yöresinin birlik ve beraberlik konusundaki eksikliğini gidermek adına bu derneği kurduk. Derneğimizin gelişmesi, büyümesi, sizlerin sayesinde, sizlerin destekleri ile olacak” dedi ve dernek olarak planlanan, öngörülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dernek üyelerinin, sms sistemi ile her türlü duyuru ve konular hakkında bilgilendirileceğini de sözlerine ekleyen Şahin, “Amacımız kültür hizmeti. Ağaçlandırma çalışmalarımız, eğitim çalışmalarımız, kültürel ve meslek edindirme noktasındaki projelerimiz ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyümemiz için hemşerilerimizin derneğimize üyelikleri çok önemli” dedi.

Etkinlik sponsoru AYD inşaat yetkilisi Adem Şen ise, konuşmasında, “Ereğli’de büyük bir çoğunluğu temsil eden ancak bugüne kadar hep dağınık kalan Karacadağ yöresinin adına kurulan ve Karacadağ yöresini temsil eden bu derneğin kurulması sevindirici. Derneğimizin, geç kalınmış bir birlikteliği sağlayacağına inanıyorum ve çalışmalarında da gereken desteği vereceğimizi belirtiyorum” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara arabaşı ikram edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.