1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. KARANLIK UFUKLARIN AYDINLATICI ADIMI : 19 MAYIS
KARANLIK UFUKLARIN AYDINLATICI ADIMI : 19 MAYIS

KARANLIK UFUKLARIN AYDINLATICI ADIMI : 19 MAYIS

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa Yılmaz’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

19 Mayıs, tarihin her satır ve cümlesinde esarete başkaldıran milletin dirilişi, istiklal ve istikbal ışığı büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hürriyete yelken açması, bağımsızlık ateşinin fitillenmesindeki ilk adımı olan kurtarıcı yolculuktur.

Bu hikmetli yolculuk, 19 Mayıs’ın 1919’unda Samsun’da başlamış, Havza genelgesiyle deklare edilmiş, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’le taçlanmıştır.

Aziz milletimizin, 19 Mayıs’ta esaret zincirlerini kırarak, hür ve müstakil bir devlet olmamızda büyük emek ve mücadeleleri hatırımızda olması, bizlere bugünleri armağan eden kutlu ecdadımıza her ferdimizin en önemli borcudur. Türk milleti düne bakarak; bugünü şekillendirecek 19 Mayıs ruhuyla milletimiz şahlanışa geçecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi ve bu kutlu mirasın bilincinde ve fevkinde olan, dünyanın en büyük gençlik hareketi Ülkü Ocaklarımız, Türk gençliğinin sesi, büyük Türk milletinin nefesi, 19 Mayıs ruhunun mirasçısıdır.

Liderimiz, Genel Başkanımız, Sn. Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin deyimiyle; ‘’Milliyetçi Hareket Partisi 19 Mayıs ilkeleriyle bezenen, kurucu ve kurtarıcı bir fikre dayanan, işgal ve ihanete asla prim vermeyen, vermeyecek olan muhteşem bir millet eseridir.’’

Milliyetçi Hareket Partisi, genç yetişmiş kadroları ve yıllara meydan okuyan hedef ve ilkeleriyle ecdadımızdan aldığı kutlu emanetleri, geleceğe taşıyacak yegane güçtür.  Milliyetçi-Ülkücü hareket, ülkesinin derdiyle dertlenen, ülke menfaatlerini kendi menfaatleri üstünde gören, ülküleriyle ülkemizi ileriye taşıma payesinde olan gençlerin yetişmesinde önemli bir misyonu vardır.

Bu düşüncelerle, büyük Türk milletinin, yürekleri vatan aşkıyla çarpan Gençlerimizin, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, 19 Mayıs’ta Samsun’da verilen nidanın baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin her cümlesinde hissesi bulunan muhterem şehitlerimize, büyük kahramanlarına, yüce Allah’tan rahmet diliyor, muhterem anılarına şükranlıkla yad ediyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.