1. HABERLER

  2. KARAPINAR

  3. Karapınar'da ön ayakları olmayan buzağı doğdu
Karapınar'da ön ayakları olmayan buzağı doğdu

Karapınar'da ön ayakları olmayan buzağı doğdu

Konya'nın Karapınar ilçesinde, büyükbaş hayvan işletmesinde anne inek ön ayakları olmayan bir buzağı doğurdu.

A+A-

Konya'nın Karapınar ilçesinde, büyükbaş hayvan işletmesinde anne inek ön ayakları olmayan bir buzağı doğurdu.

Olay Karapınar İlçesi Fevzipaşa Mahallesi meydana geldi.büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Kazım Savur isimli çiftçinin ineklerinden biri doğurduğu buzağanın ön ayaklarının olmadığını gördü. Bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Savur isimli çiftçi ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi.

Buzağının neden iki ayaklı doğduğunu bilmediğini dile getiren Savur, İnek doğum yapınca buzağının ayaklarında anormallik olduğunu gördük, Yakından baktığımızda ise ön ayaklarının olmadığını gördük dedi.

Buzağı 20 gün önce dünyaya geldiğini söyleyen Savur, Şu anda sağlığı çok iyi olduğunu söylerken, Ön iki ayağının olmaması ise buzağı için zor bir durum. Ayağa kalktığında geri geri yürüyor. Bizler de beslenmesine ve sağlığına önem veriyoruz. İlk başta şaşkınlık yapsa da buzağıyı kesmeyi asla düşünmedim. Çünkü Allah onu bana imtihan için gönderdi diyen Savur,  Kesmeyi düşünmüyorum. Büyütüp besleyeceğim. Hatta yürümesi için protez bir araç yapmaya çalıştım.Diğer buzağılar nasıl değerliyse bu da aynı. Allah'ın bize bir lütfü diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.