1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kaymakam Çakıcı’nın makamı çocuklara emanet
Kaymakam Çakıcı’nın makamı çocuklara emanet

Kaymakam Çakıcı’nın makamı çocuklara emanet

Konya Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu temsili olarak genç öğrencilere devretti.

A+A-

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen makam devri bu yıl da gerçekleştirildi. İvriz Şehit Tahir Civil İlkokulu 4/B Sınıfı öğrencisi Aytoldu Turan, Kaymakam Çakıcı’nın makamını devraldı. İlk olarak makama geçen Aytoldu Turan, Emniyet Müdürlüğü’ne okul güvenlikleriyle ile ilgili talimatlar verirken, Belediye’den ise çevre temizliği konusunda bilgi aldı. Böyle bir makamı devraldığı için gururlu olduğunu belirten Bilgin, son olarak Milli Eğitim Müdürü İradet Genç’e Ereğli’de eğitimin ve okulların durumu hakkında bilgi isteyerek çeşitli sorular sordu. Böyle sorumluluk gerektiren bir koltukta oturmaktan gurur duyduğunu ifade eden Aytoldu Turan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Ulu Önder Atatürk'ün kendilerine vermiş olduğu en güzel hediye olduğunu ifade ederek, "Tüm çocukların savaştan uzak barışa yakın nice 23 Nisanlara ulaşmasını diliyorum. Bütün çocukların bayramını kutluyorum" dedi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle her yıl bu uygulamanın yapıldığını söyleyen Ereğli Kaymakam Çakıcı’da, “Belli yöneticilik görevlerini geleceğin büyükleri olan, geleceğin müdürleri, valileri, kaymakamları olan çocuklarımıza görevimizi temsili olarak, onların bu görevlere alışmaları, heves etmeleri ve çalışmaları için veriyoruz.” dedi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ilan ettiği bir bayram olduğunu ve çok önem verdiği iki tema üzerine oturduğunu kaydeden Kaymakam Çakıcı, "Bu iki tema ulusal egemenlik ve geleceğin büyükleri olan çocuklar. Ulu Önder Atatürk bu iki temayı bir bayramda birleştirerek ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmiş" diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, öğretmen ve öğrencilerle resimler çektiren Çakıcı, çocukların bayramını kutladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.