1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kaymakam Çiftçi koronavirüs önlemlerini değerlendirdi
Kaymakam Çiftçi koronavirüs önlemlerini değerlendirdi

Kaymakam Çiftçi koronavirüs önlemlerini değerlendirdi

Konya'nın Ereğli İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiftçi basın mensuplarına yaptığı açıklama'da ''Koronavirüs'' ile ilgili alınan önlemleri değerlendirdi.

A+A-

Ereğli Kaymakamı Çiftçi açıklamasına, Ereğli halkının Ramazan ayını kutlayarak başladı. Çiftçi gazetecilere yaptığı açıklamada, Tüm Dünya'da olduğu gibi Ülkemizde zorlu bir sınavdan geçiyor. Bütün Dünyayı esir alan '' Koronavirüs'' salgınıyla ilgili Ülkemizde de ciddi mücadele yapılmaktadır. Bizim Ülkemizin diğer Ülkelere göre şansı özellikle Batı Avrupa'da ki salgının çok yayılması vaka ve ölü sayısının çok olması zamanında tedbirlerin alınmaması veya daha gevşek davranılmaması olarak değerlendirilebilir diyen Çiftçi, Ülkemizde gerçekten tedbirlere çok erken başlanıldı. Bu tedbirlerle yurt içinde ve dışında bulunan vatandaşlarımızın getirilmesi ve karantinaya alınması, sağlık alt yapısının güçlü olması nedeniyle ''Koronavirüs'' ile mücadele konusunda gelişmiş bir çok batı ülkesine karşı daha iyi bir konumda bulunmaktadır dedi.

Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti son yirmi gündür de aşağı doğru seyreden bir düşüş eğilimi görmekteyiz ifadelerini kullandı. Tabi ki bu iyileşmenin toplumda rahatlama gevşeme anlamında değil, moralimizi yüksek tutarak daha da tedbir ve kurallara uymak gerektiğine inanıyorum ki, Ülkemiz bu badireyi en kısa sürede sağlıkla çok fazla can kaybı olmadan atlatabilsin diyen Ç       iftçi, Bizde yerel ölçekte Ereğli genelinde devletimizin aldığı tüm tedbirleri halkımızla birlikte onların hoş görüşüne sığınarak sabrını göz önüne alarak uygulamaya çalışıyoruz sözlerini kullandı.

EREĞLİ, HALKAPINAR VE EMİRGAZİ'DE POZİTİF VAKA SAYISI 12 OLDU

 Kaymakam Çiftçi, Ereğli Halkapınar ve Emirgazi'de pozitif vaka sayısının 12 olduğunu, Ereğli merkezinde 4 vaka olduğunu biliyoruz dedi. Çiftçi bu vakaların ciddi bir seyir göstermeyen vakalar olduğunu belirtirken, şuana kadar can kaybının olmadığını söyledi. Bunda da sağlık çalışanlarının gerçekten can siperhane çalışmaları ve zamanında müdahaleleri ve bulaşma riski olan kişileri de gözlem altına alması etkili oldu dedi.

Çiftçi,  özellikle maske kullanımı konusunda biz Ereğli'de üç caddemiz olan Rasim Erel, Rauf Denktaş Kıbrıs ve Atatürk Caddelerinde aldığımız önlemlerde maske takmayı zorunlu kıldıklarını ifade eden Çiftçi, Aslında Ereğli'de yaşayan her insanın zorunluluk dışında kendiliğinden bu maskeleri kullanması gerekiyor dedi. Çünkü bu bir sosyal sorumluluktur, sosyal görevdir. Siz çok sağlıklı olabilirsiniz, ama Dünya genelinde yapılan araştırmalarda görülmektedir ki vakaların %30 hiç bir belirti vermeksizin ayakta geçirilen vakalar olmaktadır. O yüzden sağlıklı bir insanın maske takmaması yada sağlıklı görülen bir kişinin maske takmaması bulaşma riskini artırarak bir başka insanın hayatına mal olabilecek bir şeydir onun için maske takılması çok önemli hayati öneme sahiptir. maskeyle beraber sosyal mesafeyi de  korumak şarttır diyen Çiftçi, Marketlerde, pazarlarda, yollarda, bankamatik ve banka önlerinde lütfen tüm Ereğliler kendi sağlıklarını çocuklarının ve yaşlıların sağlığını düşünerek bu mesafe şartına uysunlar bunun yanı sıra tabi ki esas önceliğin evde kalmak olduğunu söyleyen Kaymakam Çiftçi, sabırla bu salgın hastalık atlatılıncaya kadar evde kalınması gerektiğine vurgu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.