1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kaymakam Murat, basın ile ‘Asayiş ve Güvenlik’ konulu istişare toplantısı yaptı
Kaymakam Murat, basın ile ‘Asayiş ve Güvenlik’ konulu istişare toplantısı yaptı

Kaymakam Murat, basın ile ‘Asayiş ve Güvenlik’ konulu istişare toplantısı yaptı

Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Ereğli’deki basın mensupları ile “Asayiş ve Güvenlik” konulu istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda İlgili birim amirleride hazır bulunurken asayiş ve güvenlik konuları değerlendirildi.

A+A-

Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat başkanlığında yapılan istişare toplantısına Ereğli İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bayrak ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Fatih Kurt ve basın kuruşları katıldı.

Ereğli’nin önemli bir tarihi geçmişi olduğunu söyleyen Kaymakam Oğuz Cem Murat, ilçe halkının huzur ve güvenliğinin sağlanmasında kendileri ve kolluk kuvvetlerinin olduğu kadar basın mensuplarına da önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Basının halkın sesi olduğuna vurgu yapan Murat, doğru, tarafsız ve ilkeli yayıncılıkla vatandaşları doğru bilgilendirerek suç ve suç unsurlarına karşı önemli bir vazifenin yerine getirilmiş olacağına dikkat çekti.

Ereğli’de huzurun tesis edilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Kaymakam Murat, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve suç oranının en azami seviyeye çekmek için mücadele ettiklerini vurguladı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bayrak uyuşturucu ile mücadeleyi en önemli suç unsuru olarak gördüklerini kaydettiği konuşmasında, coğrafi ve nüfus bakımından Ereğli’nin önemli bir güzergâha sahip olduğunu ve uyuşturucu ile mücadele de başarı oranlarının yüksek olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu ve kaçakçılığın yanında sanal dolandırıcılık olaylarının da en aza indirilmesi için yoğun gayret gösterdiklerine vurgu yapan Bayrak, yakın bir zamanda hayata geçen Yunus Timlerinin yanında hayata geçecek olan Çevik Kuvvet Grup Amirliği ile Ereğli’de suç ve suçlularla mücadelede etkin bir rol oynayacaklarını sözlerine ekledi.

Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Fatih Kurt’da Ereğli’nin merkez mahalleleri dışındaki görev alanlarında Jandarmanın faaliyetleri konusunda bilgi vererek suçlulara göz açtırılmayacağını belirtti.

Ereğli’de öne çıkanlar ise başta uyuşturucu konusu, trafik ve tefecilik ilk sıraya oturdu.

İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın göreve gelmesinin ardından İlçemiz Ereğli’de önemli değişikler oldu. Bu değişiklilerde, Ereğli Kaymakamı Oğuz Cem Murat, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bayrak ve son olarak ta Ereğli Jandarma Komutanı Fatih Kurt oldu. İlçemiz Ereğli’de yaşanan bu değişik sonrası göz görülen başarılı çalışmalar olduğu görülmektedir. Ülke genelinde de olduğu gibi Ereğli’de de zehir tacirleri, tefeciler ve çetelerden arındırılabildiği kadarı ile arındırılıyor. Yapılan başarılı çalışmalar çok net bir şeklide fark edilirken, Ereğli’de de aynı şekilde çalışmalar olmaktadır. Bunların başında NARKOTİK ve KOM Amirliği ekiplerinin Uyuşturucu, çete, tefeci ve çeşitli suç örgütlerine yönelik mücadeleleri başarı grafiği ile dikkat çekmektedir. Şehrimiz insanın bu suç unsurlarına karşı rahat bir nefes alması için huzur kenti Ereğli’mize yakışan çalışmalar yapılmakta olduğunu görüyoruz.

Emeği geçenleri bizlerde kutluyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.