1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Kemikleri 20 Yıl Sonra Bulundu, Zaman Aşımına 1 Gün Kala 3 Şüpheli Gözaltına Alındı
Kemikleri 20 Yıl Sonra Bulundu, Zaman Aşımına 1 Gün Kala 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

Kemikleri 20 Yıl Sonra Bulundu, Zaman Aşımına 1 Gün Kala 3 Şüpheli Gözaltına Alındı

Konya'da 20 yıl önce 29 yaşındayken ortadan kaybolan Musa Bakraç'ın, av tüfeğiyle öldürüldükten sonra atıldığı 36 metrelik kuyudan kemiklerinin geçen...

A+A-

Konya'da 20 yıl önce 29 yaşındayken ortadan kaybolan Musa Bakraç'ın, av tüfeğiyle öldürüldükten sonra atıldığı 36 metrelik kuyudan kemiklerinin geçen mayıs ayında çıkartılmasının ardından, şüphe üzerine en son birlikte görüldüğü 3 kişi gözaltına alındı. Zaman aşımına 1 gün kala gözaltına alınan 3 kişinin ise Bakraç'dan sonra ortadan kaybolan ve halen bulunamayan arkadaşı Hacı Uslu'nun babası ve iki üvey kardeşi olduğu belirtildi.

Kadınhanı İlçesi'ne bağlı Kolukısa Beldesi'nde çiftçilik yapan evli Musa Bakraç, iddiaya göre 12 Eylül 1993 tarihinde gece yarısı iki kişiyle kavga etti. Bakraç, iddiaya göre aynı gece ortadan kayboldu. Musa Bakraç, kaybolduktan sonrada yakın arkadaşı Hacı Uslu da ortadan kayboldu. Bakraç ailesi, bu olaydan bir ay sonra jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan çalışmalarda Bakraç'ın izine rastlanmadı. Daha sonra ortadan kaybolan Hacı Uslu ise, iddiaya göre 1 yıl sonra birkaç kez köye gelip gitti.

KARDEŞİ BİMER'E BAŞVURDU

Musa Bakraç'ın kardeşi 39 yaşındaki Hamza Bakraç, son dönemlerde ağabeyinin öldürülüp Akim Mevkii'ndeki su kuyusuna atıldığı yönünde duyduğu söylentiler üzerine, geçen şubat ayı içinde Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurup, durumu anlattı.

CESEDİ 36 METRELİK KUYUDA BULUNDU

Bunun üzerine jandarma ekipleri, iş makineleriyle geçen Mayıs ayında Akim Mevkii'ndeki 15 kuyuda arama yaptı. Yapılan aramalarda betonla kapatılmış olan 36 metrelik kuyunun 11'inci metresinde insan kemikleri ile Bakraç'a ait nüfus cüzdanı, tarak ve kıyafet, av tüfeği ve başka birine ait kıyafet bulundu. Av tüfeği, tarak ve kıyafetlerden birinin Bakraç'a ait olduğunu saptandı. Sarı- kırmızı renkli tarağın Bakraç'ın kaybolduğu gün eşinden isteyip, saçını taradıktan sonra, cebine koyup evden ayrıldığı belirtildi.

DNA TESTİ İÇİN BABASININ MEZARI AÇILDI

Kuyuda bulunan kemikler, kayıp olarak aranan Musa Bakraç ya da arkadaşı Hacı Uslu'ya ait olup olmadığını belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma 'DNA' testlerini karşılaştırmak için de Bakraç'ın 10 yıl önce ölen babası Mehmet Bakraç'ın mezarını açıp kemiklerinden 'DNA' örnekleri aldı. Ayrıca ağabeyi Mustafa ve kardeşi Hamza Bakraç'dan da DNA örnekleri alındı. Yapılan incelemede kuyuda bulunan kemiklerin Musa Bakraç'a ait olduğu belirlendi. Yapılan otopside de, Musa Bakraç'ın av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü saptandı.

AİLESİ, KEMİKLERİNİ ÇUVAL İÇİNDE ALDI

Mustafa Bakraç, 20 yıldır kayıp olarak aradığı kardeşinin kemiklerini, kaybolduğu günün 20'nci yıldönümü olan geçen 12 Eylül günü Kadınhanı İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan teslim almaya gitti. Bir çuval içinde kardeşinin kemiklerini alıp,Kolukısa Belediyesi'ne ait cenaze aracına koyan ve gözyaşlarına hakim olamayan Mustafa Bakraç, "Dağ gibi adamdın, ne hala gelmişsin. Bu çuval içinde mi seni bulacaktım" dedi.

Musa Bakraç'ın kemikleri gözyaşları içinde belde mezarlığına defnedildi.

JANDARMA ADIM ADIM İZ SÜRDÜ

Olay hakkında yaklaşık 6 ay önce yeniden çalışma başlatan jandarma, ilk önce Musa Bakraç ile o dönemde kaybolan Hacı Uslu'nun ailesinin ifadesine başvurdu. Ardından belde halkı ve çevresindeki köy halkıyla da tek tek görüştü. Görüşülen 100 kişiden 37'si karakola getirilerek ifadesi alındı. Ardından ifadeleri alınanlar arasında şüpheli bulunanlar teknik ve fiziki takibe aldı.

ZAMAN AŞIMINA 1 GÜN KALA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüphelilerin durumu fark edip kaçmaması için çalışmalarını gizli yürüten jandarma, Musa Bakraç'ın en son kuyuda kemikleri bulunan Akim Mevki'nde daha sonra ortadan kaybolan arkadaşı Hacı Uslu ile Uslu'nun babası 79 yaşındaki A.U., üvey kardeşleri 42 yaşındaki M.U. ve 49 yaşındaki L.U. ile görüldüğünü saptadı. Çalışmasını Hacı Uslu'nan ailesi üzerinde yoğunlaştıran jandarma, Musa Bakraç'ın öldürülmesinden 20 yıl geçmesi nedeniyle zaman aşımına 1 gün kala A.U. ve iki oğlunu bugün yapılan operasyonla evlerinde gözaltına aldı.

Gözaltına alınan ve aralarında husumet bulunan şüphelilerin, Bakraç'ın cenaze törenine katılmadığı belirtildi. Jandarma Bakraç'ın kaybolduğu gün kavga ettiği kişilerin de gözaltına alınan şüpheliler olduğu üzerinde duruyor. 3 kişi yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Jandarma ekipleri halen izine rastlanılmayan Hacı Uslu'nun da yaşayıp, yaşamadığını saptanması için çalışmasını sürdürüyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.