1. HABERLER

  2. Kent Konseyi Toplandı

Kent Konseyi Toplandı

Ereğli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Ereğli Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı.Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen...

A+A-

Ereğli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Ereğli Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Başkan Yardımcısı Zühal Savaş, Ereğli Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ali Demirel, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konseyin açılış konuşmasını yapan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, 2005 yılından buyana yasal olarak yürürlükte olan kent konseyinin Ereğli Belediyesinin geçmiş dönemki yönetimleri tarafından da çoğu zaman yapılmaya çalışıldığı ancak çok faal bir duruma getirilemediğini dile getirdi. Mevcut yönetim olarak çalışmaları sıklıkla yapacaklarını anımsatan başkan Özgüven, konsey toplantılarındaki amacın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden Ereğli’nin kalkınmasına hangi yönlerden katkı sağlanabileceğinin yollarını aramak olduğunu kaydetti. Konsey toplantılarının kentin sosyal yönden gelişmesi, hemşericilik bilincinin hâkim olması ve kent bireylerinin haklarının aranmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağını sözlerine ekleyen Özgüven çalışmaların hayırlı olması temennisi ile katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden programda Kent konseylerinin amacı ve işleyiş süreci ile ilgili olarak katılımcılara bir sunum yapıldı. Sunumun ardından ise yürütme kurulu üyeleri ve kent konseyi başkanı seçildi. Kent konseyi başkanlığına teklif edilen Özkan Özgüven oy birliği ile başkanlığa seçilerek ikinci toplantının alt çalışma komisyonlarının seçilmesi gündemi ile 15 Ağustos tarihinde yapılması karara bağlandı.

Daha sonra ise dilek ve temenniler dinlenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.