1. HABERLER

  2. Kervansaray Ortaya Çıkacak

Kervansaray Ortaya Çıkacak

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ulu Camii önünde oluşturulan meydan projesi kapsamında Kervansaray ve önünde bulunan Mimar Sinan Parkı’nın...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ulu Camii önünde oluşturulan meydan projesi kapsamında Kervansaray ve önünde bulunan Mimar Sinan Parkı’nın da ele alınacağını söyledi.

Ulu Cami önünde yapımı devam eden Dr. Devlet Bahçeli Meydanı ve yer altı otoparkı çalışmalarına ek olarak proje kapsamında yer alan Rüstempaşa Kervan Sarayı ve hemen önünde bulunan Mimar Sinan Parkı’nda da düzenlemeler yapılacak.

Bölgede yapılan çalışmaları ve projeyi yerinde inceleyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, projenin hayat bulması ile birlikte bu bölgenin Ereğli’nin en özel alanlarından biri olacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Oprukçu, yıllardır ihmal edilen ve tarihi dokuyu bünyesinde barındıran bölgenin projenin tamamlanmasıyla birlikte muhteşem bir görünüme ve kullanım alanına sahip olacağını dile getirerek, “Hemşerilerimizin duaları ve destekleriyle bmirlikte Ereğli’de başarılamayacak bir iş bırakmama kararlılığındayız. Sizlerin duası ile projelerimiz bir bir hayat buluyor. Bu alanda muhteşem bir meydan ve meydana bağlı olarak Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Rüstempaşa Kervansarayı ve Uzun Çarşı’yı da kapsayacak ve meydanla bütünleştirecek bir düzenlemeyi amaçlıyoruz. Şu anda Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile projemizi paylaştık ve onlarında bu projeye olumlu bakacağına inanarak incelemelerimizi sürdürüyoruz. Belki küçük değişikliklerle birlikte Kervansaray ve önünde bulunan Mimar Sinan Parkı’nı da Ulu Camii önündeki meydanla bütünleştirmeyi ve kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Belediye olarak yaptığımız bütün çalışmaların Ereğli’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çünkü sevdamız Ereğli olunca onun büyümesi, gelişmesi ve kalkınması birinci önceliğimiz oluyor” dedi.

Başkan Oprukçu, meydanın çevresinde bulunan gazino ve eğlence mekanlarının hızla boşaltıldığına dikkat çekerek, “Bu bölgedeki barlar, birahaneler de önümüzdeki dönemde burada olmayacak. Bu taşınma işlemine bağlı olarak bu alanda bir restorasyon çalışması ve imarda yapılaşma, yeni bir estetik anlayış da beraberinde gelecek. Proje kapsamında ele alınacak çalışmalarla Ulu Cami’ye, Kervansaray’a ve Ereğli’ye yakışır bir eseri meydana getirmeyi arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.