1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kiraz üreticisi fiyatların 15 Lira’nın üzerinde olmasını istiyor
Kiraz üreticisi fiyatların 15 Lira’nın üzerinde olmasını istiyor

Kiraz üreticisi fiyatların 15 Lira’nın üzerinde olmasını istiyor

Konya’nın Ereğli İlçesinde beyaz kiraz üreticisi açıklanacak olan fiyatların 15 Liranın üzerinde bir fiyat açıklanmasını bekliyor.

A+A-

Beyaz kirazın başkenti olarak bilinen Ereğli İlçesi’nde yetiştirilen beyaz kiraz’ın üreticisi, bugünlerde açıklanması beklenen kiraz alım fiyatlarının 15 liranın üzerinde bir fiyat açıklanması beklediklerini söyledi. Beyaz kirazın bölgede yoğun olarak yetiştirildiği yer olan Ereğli ilçesi Yıldız Mahallesi, kiraz üretimiyle adından söz ettiren Yıldız Mahallesi ve bölge halkının kulağı açıklanacak olan kiraz fiyatlarında. Bölge halkının en önemli geçim kaynağını oluşturan kiraz üretimi, Türkiye’de beyaz kirazın en fazla yetiştirildiği yer olarak bilinir. Kiraz ağaçlarında ki haşerelere karşı ilaçlama bakımı yapmakta olan kiraz yetiştiricisi Ahmet Özkubat isimli vatandaş, giderlerin yüksek olduğunu ve açıklanması beklenen kiraz fiyatlarının 15 liranın üzerinde bir fiyat açıklanması gerektiğini belirtti. Özkubat, zor şartlarda yetiştirilen kirazın gerçek değerini bulmasını gerektiğini söyledi.

Giderlerin oldukça yüksek olması ve bakım masrafları ise üreticiyi zor durumda bırakıyor. Beyaz kirazın yurt içi ve yurt dışı piyasasında alıcı buluyor. Ahmet Özkubat “Gerçek değerinde alınması bizlerin tek temennisidir.” Özkubat, Ağaçlarda bu yıl kirazın az olduğu ifadelerinde bulundu.

Beyaz kiraz üreticisi, ilgili birimlerin kendilerine sahip çıkmak suretiyle yanlarında olmasını istiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.