1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kiraz üreticisi yeni sezondan umduğunu bulacak mı?
Kiraz üreticisi yeni sezondan umduğunu bulacak mı?

Kiraz üreticisi yeni sezondan umduğunu bulacak mı?

Ereğlili kiraz üretici yeni hasat sezonunda umduğunu bulabilecek mi?

A+A-

Beyaz kiraz'ın başkenti Ereğli'de yeni hasat sezonundan kiraz üreticisi, umudunu bugünlerde açıklanması beklenen kiraz fiyatlarına bağladı.

Bölge'de Hava şartları şu anda çok iyi seyrederken, bu yıl kaliteli bir ürün bekliyoruz diyen beyaz kiraz üreticisi emekli öğretmen Hacer Mustul sezon itibarıyla hava sıcaklarında korkulan soğuklar olmadı bahar ayında çiçek döneminde hava sıcaklıkları eksiye düşmedi çiçekler yanmadı sam da vurmadı. ağaçlarımızda oldukça bol ve kaliteli ürünlerimiz var diyen Mustul,  İnşallah havalar bu şekilde seyir ederse ürünün olgunlaşmaya başladığı günlerde de yağışsız giderse çok güzel bir sezon olacağını ümit ediyoruz dedi.

KİRAZ ÜRETİCİSİ AÇIKLANACAK OLAN FİYATI BEKLİYOR?


Kiraz üreticisi emekli öğretmen Hacer Mustul, konuşmasında şu an itibarıyla Napolyon kirazlarımız olmak üzere  Beyaz kirazlarımız da on gün içerisinde olur dedi.  inşallah hak ettiği fiyatı ve değeri bulurda üreticinin yüzü güler diyen Mustul, Bu hasat sezonunda oldukça bereketli bir sezon bekliyoruz dedi.

Bu sene hem verimde hem de kalitede iyi bir sonuç elde edeceğimizi umit ediyoruz diyen Mustul, Tek sorunumuz ise kirazın hak ettiği fiyatı bulmaması veTüccarın iki dudağının arasından çıkacak olan fiyat bizlerin kaderini belirliyor umudumuz beklentimiz iyi bir fiyat ve insaflı tüccar dedi. Bu fiyat sıkıntısını aşar isek, çünkü giderlerimiz çok yüksek bahçenin otunu biçiyorsun yakıt alıyorsun, çapa yapıyorsun yakıt alıyorsun, budama yaptırıyorsun, ağaçları suluyorsun su parası ödüyorsun, kurt ve diğer haşarılar için ilaç sıkıyorsun, gübre atıyorsun toplamak ve bakımları için işçi masrafları ona keza yani elimizde ki ve cebimizde ki emekli maaşımı bahçeye harcıyorum harcadığımı ise şimdiye kadar ürünümüzü satınca alamadık şimdiye kadar böyle oldu. İnşallah bu hasat sezonunda umduğumuzu buluruz da güzel bir fiyat açıklanır diye ümit etmekteyiz dedi.

Bizimle birileri ilgilense sorunlarımız diz boyu diyen Mustul, gerçekten üretici zor durumda ettiğimiz masrafımızı alamıyoruz ifadelerini kullandı. Kiraz üreticisi bir iki hadi bilemedin üç kişinin vereceği fiyatla onların anlaşarak vereceği fiyatla kaderi belli oluyor bu böyle oldu şimdiye kadar şimdi 2020 yılında artık böyle olmamalı sözlerini kullandı.

Lütfen bizleri tüccarlara yem etmeyin bizim sorunlarımızla ilgilenin ben emekli maaşımı bahçeye harcıyorum öyle bahçe ayakta duruyor, benim gibi olmayan kiraz üreticisi ise kirazlarını kökünden söküyor yada dalında mahsulünü bırakıyor toplatamıyor geçmiş yıllarda hep böyle oldu. Böyle devam ederse bu bölgede kiraz bahçesi kesinlikle kalmaz dedi. Umarız ki bu sezon böyle olmazda hak ettiğimiz fiyatı alırız da üreticinin gülmeyen yüzü biraz olsun güler diyoruz dedi.

İHRACAT  PAZARI BEKLENTİMİZ VAR

Bu yıl geçen seneye göre rekoltenin daha yüksek beklendiğini ifade eden Mustul, Burada ihracatçılarımızın da bu konuda bizleri düşünerek taşın altına elini koysun ki pazar arasın, çalışmalarını da ona göre yapsın pazar bulsun bu malı ihraç etsin ki gerçek değerini bulsun dedi. Çünkü yetiştirilen ürünlerimiz çok kaliteli ve lezzetli ürün, diye konuştu.

eregli-kiraz-ureticisi-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.