1. HABERLER

  2. HALKAPINAR

  3. Kış hazırlığı kavurga
Kış hazırlığı kavurga

Kış hazırlığı kavurga

Konya’nın Halkapınar İlçesinde ve dereyüzü mahallelerinde kış günlerinin vazgeçilmez çerezi olan kavurga kavrulmaya başlandı. Kavurganın birkaç çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan buğday, arpa, bulgur, nohut ve mısır çeşitleri öne çıkmaktadır.

A+A-

Örnegin buğday kavurgasının hazırlanışı buğdayı hafif şekilde ıslatıp biraz tuzlayıp, ekmek sacını ters çevirip ot süpürgesiyle azar azar kavrulurken içine kendirik tohumu kavrulup katıldığı zaman daha lezzetli oluyor. Dereyüzü yöresindeki kışın gelen misafirlere özellikle kuruyemiş olarak ikram edilmektedir

9b40871a-62ee-4181-af67-0bbb7c6bcf37.jpg844d79f8-587e-4360-9f19-0747fdf96ac5.jpg170361eb-e11d-426c-aafb-38e1d65bdb47.jpg656043e8-6676-4018-9178-2498bab0c4a9.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.