1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kış lastiğine yoğun ilgi
Kış lastiğine yoğun ilgi

Kış lastiğine yoğun ilgi

Ereğli’de kış lastiği taktıran sürücüler lastikçilerde yoğunluk oluşturdu.

A+A-

1 Aralık'tan itibaren özellikle ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiğine, özel araç sahipleri de yoğun ilgi gösteriyor. Lastikçiler, havanın yağışlı olmasının kış lastiğine olan ilgiyi artırdığını söyledi.

Lastikçi ve servis olarak Ereğli ilçesinde hizmet veren Fatih Otomotiv isimli işyeri sahibi Fatma Türktaş, "Uzun yıllardır çalışıyoruz. Daha önceden insanlar kış lastiğinin özelliğini bilmiyorlardı. Kullanan daha az insan vardı. Bunun özelliğini öğrenince insanlar tabii ki, daha çok kendi sağlıklarına, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmesi sebebi ile önemi anlaşıldı.’’ ifadelerinde bulundu. Hava şartlarının bozmasıyla yoğunluğun da arttığını ifade eden Türktaş, Mesela Pazar günü telefonumuz susmadı. Elemanlarla birlikte mesaiye kaldık. Randevulu çalışıyoruz. Kaçta işimiz biter bilmiyoruz servisimizde araçlara kışlık bakımı da yapmaktayız yine her türlü yağ antifriz gibi ihtiyaçlarını buradan karşılayabilirler diye konuştu. Yoğunluğun Kasım ayı itibariyle başladığını söyleyen Türktaş, Yağışlar bizim işleri çok etkilemektedir dedi.

Özel aracına kış lastiği taktıran bir vatandaş ise güvenlik sebebiyle kış lastiği taktırdığını belirterek "Malum kış şartlarında, her an hava şartları değişebiliyor güvenlik sebebiyle. Her yıl düzenli bir şekilde taktırıyorum. Yüzde yüz fark ediyor. Yani lastiğim idare eder, bu kışta beni götürür diye düşünmemek lazım. Güvenliğini düşünen herkesin kış lastiği taktırması gerekiyor" dedi.

İşyeri sahibi Türktaş ise lastiklerin değişim zamanının geldiğini belirterek "Ticari araçlar da mecburi, binek araçlarda mecburi değil. Kış lastiği takanlar hayatlarını tehlikeye atmazlar, karşı tarafı da sıkıntıya sokmazlar. Yol tutuşları daha iyi olur" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.