1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kız çocuklarının eğitimine destek için evini bağışladı
Kız çocuklarının eğitimine destek için evini bağışladı

Kız çocuklarının eğitimine destek için evini bağışladı

Ereğli’de yaşayan Saliha Düzen isimli hayırsever vatandaş kız çocuklarının okumasına destek vermek için evini ÇYDD’ne bağışladı.

A+A-

Sosyal hayatın  ve özellikle kız çocuklarının eğitimi için mücadele eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) daire bağışlamaktan gurur duyduğunu belirten hayırsever vatandaş Saliha Düzen, “Türkiye'de özellikle kız çocukları arasında eğitime ihtiyacı olan sayısız evladımız var. Çocuklarımızın çağdaş bir Türkiye'de eğitim görmeleri, yetişmeleri ve Mustafa Kemal Atatürk 'e layık; ülkesini seven, bilime saygılı birey olarak yetişmeleri ve topluma örnek olmaları için eğitim çok önemlidir. Tüm hayırseverleri, ÇYDD’ye destek olmaya çağırıyorum” dedi.

ÇYDD Ereğli Şubesi Başkanı Av. Sevim Atalay ise “Saliha ablamıza gençler adına, derneğimiz adına çok teşekkür ediyor ve örnek davranışı için kutluyorum. Dernek olarak maddi durumu iyi olmayan gençlerin okuyan, sorgulayan, araştıran, laik çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı, Atatürkçü gençler olarak yetiştirilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, emaneti olan çağdaş - laik Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam edeceğiz. Topluma yararlı olma bilinci ile çalışmak bizlere mutluluk veriyor” dedi.

Atalay, “Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmayı amaçlayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tüm hemşerilerimizi destek vermeye; gönüllü olmaya çağırıyoruz. Saliha ablamızın emekleri ve katkıları hiçbir zaman unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

25 BİLGİSAYAR DAĞITTIK

ÇYDD Ereğli Şubesi Başkanı Av. Sevim Atalay, öğrencilerin dijital dönüşümde mağdur olmaması için Genel Merkezce gönderilen 25 adet bilgisayarı bursiyerlere dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

Atalay, İstanbul Ereğlililer Derneği tarafından kendilerine gönderilen kışlık giyecekleri de öğrencilere ulaştırdıklarını söyledi ve İstanbul Ereğlililer Derneği Başkanı Dr. Akif Bekdemir ve Yönetim Kuruluna teşekkür etti.

Dernek olarak eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Atalay, kayalı Lisesine de üyelerin katkıları ile kitap bağışında bulunduklarını belirtti.

1b9ae6e2-9dd0-492d-acbb-2ecac45ca63c.jpg1f156082-f34d-41e2-80c9-17e34161c874.jpg8c8ab55a-1547-4a0a-bd25-711402f87ed3.jpga7a23e92-af2d-43a3-b1ef-0c57bbe2fc78.jpg61f9ed14-13c9-4e54-8947-323ab67a3c9e.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.