1. HABERLER

  2. KONYA

  3. “KIZIL ELMAMIZ…”
“KIZIL ELMAMIZ…”

“KIZIL ELMAMIZ…”

Başkan Kiraz: Konya’nın 32’nci ilçesi Hotamış olmalı

A+A-

Hotamış ve Havalisi Türkmenleri Derneği Başkanı Ahmet Kiraz, yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere kalabalık bir grupla, PANKOBİRLİK Başkanı olan Ramazan Erkoyuncu’yu ziyaret etti, başarı diledi. Kiraz, “Kızıl elmamız, Hotamış’ın Konya’nın 32. ilçesi olması.” dedi. 
Hotamış ve Havalisi Türkmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği BaşkanıAhmet Kiraz, yönetim kurulu üyeleri Ali Ay, Mehmet Kılınçat, Erhan Cingöz ve Sami Carı’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grupla, PANKOBİRLİK Genel Başkanı seçilen Ramazan Erkoyuncu’yu ziyaret etti. 
Başkan Kiraz, plaket takdim ettiği Erkoyuncu’ya görevinde başarı diledi, Konya Karaman illeri Hotamış ve HavalisiTürkmenleri olarak 36 pare köy halkı adına kutladı.
Türk çiftçisine bugüne kadar önderlik eden Konya Şeker ve Torku şirketlerine emeği geçen değerli başkan ve yönetim kurullarına teşekkür eden Başkan Ahmet Kiraz, ziyaretteki konuşmasında şunları kaydetti: 
“Havalemize destek olmak, neyi nerede yapacağımızı istişare ile yapmak hedefimiz ve şiarımız olmalıdır.Gün birlik olma günüdür.  HotamışTürkmenleri olarak yakın tarihimize kadar ilk defa devlet kademesinde, devlet adamı bakan düzeyinde devlet katında üst düzey bürokratlarımızla en güçlüdönemde olduğumuzu düşünüyorum. 
Bu vesile ile Sayın Bakanımız, emizademiz, Konya’nın öz ve has evladı, Türkmen balası Murat Kurum hemşehrimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Allah yar veyardımcısı olsun inşallah.
KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALTAY’A TEŞEKKÜR
Sayın Başkan Ramazan Erkoyuncu’yu kutlama vesilesiyle devletimizden ve hükümetimizden, bölgemiz adına, köylerimiz adına birçok talep ve isteklerde bulunmak isteriz. Bu isteklerimiz imkanlarnisbetinde insanımızın yararına olacak şekilde Konya Büyükşehir Belediyesi ile il ve ilçe belediye başkanlarımız tarafından yapıldı, yapılmayada devam ediyor. 
Yakın ilgi ve alakalarından dolayı; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, Karaman Belediye Başkanı Sayın Savaş Kalaycı’ya, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’yave Çumra Belediye Başkanımız Recep Candan’a teşekkür ediyoruz. Merhum Belediye Başkanımız Halit Oflaz’a da rahmet diliyorum, 
“BİZİM İNSANIMIZ DA ARTIK PARA KAZANMAK İSTİYOR”
HotamışHavalisi olarak bölgenin canlanması, ekonomik olarak güçlenmesi için bizim insanımızda artık para kazanmak istiyor, bizim insanımızda sanayici, tüccar, ticaret erbabı olmak istiyor. Hala bu toprakların bekçiliğini yapıyoruz. 
“KIZIL ELMAMIZ; HOTAMIŞ ADIYLA İLÇE KURULMASI”
HotamışHavalisi olarak otağ kurarız, çadır kurarız, ocak yaparız, şölen ve kurultaylar yaparız. Bunlar bizim için olmayacak yapılmayacak işler değil.
Bizim HotamışTürkmenleri olarak hedefimiz, kızıl elmamız, ne yapıp ne edip  şartlar oluştuğundan imkanlar el verdiğinde Hotamış adıyla ilçe kurulması.  Bizim bölgemizin canlanması, kalkınması, ilçe olmamızla başlar ve büyüyerek devam eder diye düşünüyor, umudumuz sürsün istiyoruz. 
“BÖLGEYE SU GETİRİLMESİ EN BÜYÜK ARZUMUZ”
Mavi Tünel ve HotamışGöletinin artık bitmesini ve bölge çiftçisine fayda vermeye başlamasını istiyoruz. HotamışGöletine gerekiyorsa başka kaynaklar ve havzalardan da su getirilmesi en büyük arzumuzdur.”
BAŞKAN ERKOYUNCU’DAN TEŞEKKÜR
PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Başkan Ahmet Kiraz ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere tüm bölge halkına teşekkür etti, bundan sonra da üretenin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. 

baskan-kiraz-konyanin-32nci-ilcesi-hotamis-olmali.jpeg

baskan-kiraz-konyanin-32nci-ilcesi-hotamis-olmali-001.jpeg

baskan-kiraz-konyanin-32nci-ilcesi-hotamis-olmali-002.jpeg

baskan-kiraz-konyanin-32nci-ilcesi-hotamis-olmali-003.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.